Sucu: Piata mobilei va scadea in acest an

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 17:23
1621 citiri
Sucu: Piata mobilei va scadea in acest an

Piata mobilei va scadea in acest an, numarandu-se printre domeniile care au intrat printre primele in recesiune si vor iesi mai tarziu din criza, estimeaza omul de afaceri Dan Sucu, proprietarul Mobexpert, cea mai mare companie de profil, anunta Mediafax.

Mobila este prima care intra in recesiune si ultima care iese", a declarat Sucu la evenimentul Meet the CEO, organizat vineri de Business Magazin.

El se asteapta ca in urmatorii 2-3 ani sa intre pe piata o companie puternica de discounturi, dar si sa apara firme specializate pe anumite segmente de nisa.

In ceea ce priveste Mobexpert Sucu spera ca nu va fi inregistrata o scadere a afacerilor in acest an.

"Personal, sper ca nu voi pierde din cifra de afaceri, pentru ca avem foarte multe proiecte noi, care sa ne aduca ceva", a spus omul de afaceri.

Intrebat despre cum vede evolutia Mobexpert pe termen lung, Sucu a spus ca si-a pierdut "exercitiul de a privi lucid", ultimele prognoze dovedindu-se gresite, dupa aparitia crizei. Astfel, unele capacitati de productie pentru care au fost realizate investitii in ultimii ani lucreaza in prezent la o capacitate redusa, iar proiectul de expansiune a fost oprit, 2010 fiind anul in care grupul nu a mai construit nimic, conform sursei citate.

Sucu a lansat afacerea Mobexpert in 1993, iar in prezent grupul opereaza o retea de peste 30 de magazine si hipermagazine in regiune, dar si noua fabrici.

Comparativ cu mijlocul anilor '90, atentia jucatorilor de profil nu mai poate fi focalizata pe productie, ci pe nevoile clientului, care a devenit dupa criza mult mai exigent, sustine proprietarul grupului.

"Pe vremea aceea nu clientul trebuia sa aiba prioritate. Nu aveam nevoie de baze de date, informatii, vindeai mobila ca pe pasta de dinti. In clipa de fata piata este cea care hotaraste", a spus Sucu.

El a adaugat ca in Romania clientii au o fidelitate relativ scazuta fata de branduri, iar in conditiile disparitiei majoritatii celor vechi consumatorii cauta in permanenta produsele noi, care castiga foarte repede cota de piata.

Intrebat daca a primit oferte pentru cedarea afacerii, Sucu a raspuns afirmativ, precizand insa ca a preferat sa pastreze controlul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sucu, #piata mobilei , #stiri Dan Sucu