Dan Voiculescu ii propune lui Basescu sa sustina acordarea de bonuri compensatorii bugetarilor

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 15:30
1344 citiri
Dan Voiculescu ii propune lui Basescu sa sustina acordarea de bonuri compensatorii bugetarilor

Senatorul PC Dan Voiculescu ii scrie presedintelui Basescu si ii propune sa sustina o masura prin care statul sa acorde bugetarilor bonuri compensatorii cu o valoare egala cu diminuarea salariala suferita in perioada 1 iulie-31 decembrie 2010, documente cu care se vor plati ratele la banci.

"Bugetarii aveau un contract (individual si colectiv) cu statul. Acest contract le garanta anumite venituri salariale. Totodata, statul (prin reprezentantii sai la varf - presedinte, premier) i-a asigurat constant pe bugetari, in perioada 2008, 2009 si primul trimestru din 2010, ca nu le vor scadea veniturile. Insa statul a redus unilateral si imprevizibil veniturile bugetarilor. Bugetarii nu isi mai pot achita ratele, dar responsabilitatea nu le apartine. Culpa este, in mod evident, a statului care i-a asigurat pe bugetari ca veniturile lor nu vor fi diminuate. (...) Din 1,3 milioane de bugetari, peste 700.000 au rate la banca. Acesti cetateni romani isi pierd casele, au atins un nivel extrem de disperare, viata lor este complet ravasita", ii scrie Voiculescu presedintelui.

"Principala responsabilitate pentru aceste drame apartine statului roman. In consecinta, statul, prin institutiile sale fundamentale, trebuie sa se implice, trebuie sa isi asume aceasta responsabilitate, trebuie sa fie solidar cu proprii cetateni", mai argumenteaza conservatorul, care vine cu o solutie ce, din punctul sau de vedere, convine si bugetarilor si statului, dar si bancile care au acordat credite functionarilor.

"In aceste conditii, va propun, domnule presedinte, o solutie concreta: statul sa acorde bugetarilor bonuri compensatorii cu o valoare egala cu diminuarea salariala suferita in perioada 1 iulie-31 decembrie 2010", propune senatorul.

Mai precis, potrivit propunerii, statul va emite pentru bugetari bonuri compensatorii cu valoare egala cu reducerea salariala suferita in perioada 1 iulie 2010 - 31 decembrie 2010, in prealabil, statul va fi incheiat un acord cu bancile prin care bancile se vor obliga sa rascumpere aceste bonuri la valoarea lor nominala (eventual, in functie de cota lor de piata).

Termenul de rascumparare a acestor bonuri va fi de minim 7 ani, cu o dobanda stabilita intre stat si banci.

Bugetarii care au credite la banci isi vor putea plati creditele si eventualele restante cu bonurile compensatorii.

Dan Voiculescu ii cere lui Traian Basescu sa nu desconsidere propunere numai pentru ca vine de la el.

"Diferentele morale, intelectuale si profesionale dintre noi sunt ireconciliabile. Insa aceasta solutie pentru bugetari este infinit mai importanta decat orice dispute politice. Rezistati tentatiei de a judeca propunerea in functie de numele celui care o initiaza", conchide liderul PC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bonuri, #bugetari, #compensatorii, #salariale, #taieri credite banci , #stiri Dan Voiculescu