Daniela Popa, noul presedinte al PC, puternic contestata de participantii la congres

Luni, 28 Ianuarie 2008, ora 11:28
1242 citiri
Daniela Popa, noul presedinte al PC, puternic contestata de participantii la congres

Deputatul Daniela Popa a fost aleasa duminica presedinte al PC, in urma congresului extraordinar, cu 570 de voturi pentru, si 642 voturi impotriva,la o distanta de 13 voturi de Florin Anghel, votul la limita fiind contestat de adeptii contracandidatului sau nemultumiti ca nu s-a organizat turul doi.

Popa a castigat functia la limita, membrii filialei prahovene aratandu-se nemultumiti ca nu s-a organizat turul de balotaj, in conditiile in care distanta intre primii doi competitori a fost la o diferenta mica. Florin Anghel s-a clasat al doilea cu 557 de voturi pentru si 655 impotriva. Sabin Cutas a obtinut doar 85 de voturi pentru si 1127 impotriva.

Cutas si-a indemnat sustinatorii sa directioneze voturile pentru el catre Popa, "in numele unitatii partidului".

La tribuna, Popa a fost impiedicata sa vorbeasca de sustinatorii lui Anghel, pe care Dan Voiculescu incerca sa-i tempereze. La un moment dat, el i-a trimis afara pe acestia si a inceput sa strige "Popa!".

Daniela Popa are 52 de ani, este de formatie inginer in constructia de masini, dar are si dubla specializare in economie, cu un doctorat in acest domeniu. Popa are o indelungata activitate politica, aceasta fiind aleasa chiar in primul legislativ roman de dupa revolutie. Intre 1990-1992 a fost deputat FSN, numarandu-se printre membrii fondatori ai formatiunii. Intre 1992-1996 a fost deputat FDSN/PDSR, iar intre 1996-2000 deputat PDSR.

In penultimul sau mandat, Daniela Popa a activat o perioada si in ApR, dupa care a plecat apoi la PUR. Dupa o pauza de patru ani, Popa intra din nou in Parlament, in 2004, pe listele PSD+PUR. Daniela Popa este si secretar al Camerei Deputatilor.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.