Europarlamentari cu "afaceri europene"

Joi, 28 Iulie 2011, ora 09:57
1517 citiri
Europarlamentari cu "afaceri europene"

Firmele a opt parlamentari, care au primit finantare din fonduri europene, au derulat afaceri de 30 de milioane de euro, conform datelor din declaratiile de interese depuse de senatoari si deputati. Cele mai "valoroase" proiecte au fost derulate de senatorul PSD FLorin Constantinescu, urmat de Sorina Placinta, fostul ministru al Tineretului si de Dan Voiculescu, senator PC. 

ACK, firma la care este actionar senatorul PSD Florin Constantinescu, a primit aprobare pentru un proiect de 16,3 milioane de euro, anul trecut, bani proveniti din fondul de mediu.

"Este vorba de un parc eolian de 40 de megawati. Proiectul a fost depus in 2008, inainte ca eu sa devin senator. Lucrarea nu a inceput inca", a declarat, pentru Gandul, senatorul PSD.

Senatorul PDL, Sorina Placinta, fostul ministru al Tineretului, are, prin firmele Sorste, Imartextil si Fundatia Zi Deschisa, in portofoliu contracte finantate de peste 4 milioane de euro , prin Ministerul Muncii, cel al Economiei si al Dezvoltarii Regionale.

Fundatia detinuta de senatorul PC, Dan Voiculescu, care ii poartan numele, a derulat un program de aproape 1 milion de euro, pe o perioada de 27 de luni.

Deputatul PDL Cristian Petrescu a primit aprobare pentru sapte proiecte cu finantare nerambursabila, in valoare de peste 1,6 milioane de euro, obtinuta prin Ministerul Dezvoltarii si Turismului. Deputatul a primit banii pentru promovarea traseelor turistice, precum "Traseele naturale in zonele carstice din Vestul Muntilor Apuseni", "Drumul domnitorilor in tinuturile moldovenesti" si "Drumul cetatilor dobrogene".

Deputatul PDL Marian Avram a obtinut, pentru firma Only Serv SRL, condusa de fiul sau, in varsta de 20 de ani, si administrata de sotia sa, mai mult de 1,5 milioane de euro, finantare de la Ministerul Agriculturii pentru un proiect pe masura 121 "modernizarea exploatatiilor agricole".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#europarlamentari, #afaceri fonduri europene, #bani , #stiri Dan Voiculescu