Orban: Nu va fi realizat nici un proiect imobiliar la Baneasa cat voi fi eu ministru

Luni, 16 Aprilie 2007, ora 07:40
832 citiri

Ludovic Orban afirma ca nu va fi realizat nici un proiect imobiliar pe terenurile aeroportului Baneasa sau ale Aviatiei Utilitare atat timp cat va ocupa functia de ministru al Transporturilor, desi aceste suprafete sunt vizate de "foarte multi ochi pofticiosi".

"Terenurile aeroportului Baneasa si alte terenuri din zona asta sunt privite de foarte multi ochi pofticiosi care se uita salivand la acestea. Sunt cunoscuti de-a lungul timpului; orice fel de om de afaceri care se ocupa de tranzactii de terenuri, de investitii imobiliare, pofteste. Numai ca, deocamdata, practic au fuzionat cele doua aeroporturi, iar aeroportul Baneasa isi va continua activitatea. In ceea ce ma priveste, nu cred ca atat timp cat voi fi ministru se va face vreun proiect imobiliar pe terenul din Baneasa", a spus Orban.

Fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu (PD), a declarat, la ultima conferinta de presa ca ministru, ca presedintele PC, Dan Voiculescu, intentioneaza sa dezvolte un proiect rezidential in zona de Nord a Capitalei, pe un teren apartinand Aviatiei Utilitare.

"Exista un foarte mare interes pentru terenul de la Baneasa, mai ales pentru coltul de la Aviatia Utilitara, care este utilitara pentru cei care vor sa faca ceva pe-acolo. O sa-i predau lui Ludovic Orban macheta cu proiectul domnului Voiculescu, care vrea sa faca ceva pe-acolo", a afirmat Berceanu.

El a adaugat ca Aviatia Utilitara si-a majorat recent capitalul social cu 600 de milioane de euro sugerand ca aceasta suma ar putea fi folosita pentru realizarea acestui proiect.

Berceanu a declarat anul trecut ca fuziunea dintre cele doua aeroporturi este necesara pentru ca se va intari capacitatea aeronautica a acestora si capacitatea de reactie in fata unor grupuri care vor sa preia terenul acestora cu scopuri imobiliare.

"Sunt vreo 20 de grupuri care viseaza la aceste terenuri printre care si Grivco, care a pus ochii pe un teren de 200 de mii de metri patrati de la Aeroportul Baneasa", a spus Berceanu.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)