Romania risca sa piarda 6 miliarde de euro din fonduri europene

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 11:20
1235 citiri
Romania risca sa piarda 6 miliarde de euro din fonduri europene

Uniunea Europeana avertizeaza ca Romania poate pierde fonduri europene in valoare de 6 miliarde de euro, avand in vedere faptul ca statul roman mai are la dispozitie doar un an si trei luni sa absoarba acesti bani. 

"Sunt 20 miliarde de euro fonduri structurale din care ati atras pana acum doar aproape 700 milioane de euro, adica o rata de absorbtie de 4 procente.

Polonia are 25 procente, iar Bulgaria 10 procente. Sunt banii platitorilor de taxe din UE pe care ii aveti la dispozitie, practic 1000 euro pentru fiecare roman. Faceti ceva si luati acesti bani", a spus Anton Schrag, reprezentantul Comisarului European pentru Dezvoltare Regionala, la forumul Regenerarea Industriala a Romaniei care are loc la Bacau.

Daniel Daianu a spus ca Romania si chiar Europa trebuie sa-si asume o politica de reindustrializare si de sprijinire a capitalului autohton sau strain pentru investitii in industrie.

"Vedem unde este astazi Germania. Este aici pentru ca acum 100 de ani si-a asumat o politica de industrializare, in care impulsionarea educatiei in stiintele exacte este vitala", a spus Daianu, citat de Cotidianul.

#romania, #fonduri europene, #investitii fonduri, #bani europene, #bani , #stiri Daniel Daianu