Profitul Danone a scazut in 2013 cu 10%

Joi, 20 Februarie 2014, ora 15:05
1653 citiri
Profitul Danone a scazut in 2013 cu 10%

Grupul francez Danone, cel mai mare producator de iaurturi din lume, a anuntat prima scadere a profitului anual din ultimii 10 ani, vanzarile din Asia fiind afectate de o avertizare din partea unui furnizor privind riscuri de botulism prezentate de anumite produse, care s-a dovedit o alarma falsa.

Proftul net al Danone a coborat anul trecut cu 10%, de la 1,81 la 1,63 miliarde euro.

Profitul net ajustat pe actiune a coborat cu 7,6%, la 2,78 euro, sub estimarile analistilor, de 2,84 euro, potrivit Bloomberg.

Danone a precizat ca, pentru acest an, se asteapta la o evolutie slaba a cererii din partea consumatorilor, de continuarea cresterii preturilor la lapte si de volatlitatea cursurilor de schimb valutar pe pietele emergente.

Vanzarile grupului au crescut anul trecut cu 4,8%, la 21,3 miliarde euro.

Danone anticipeaza ca va reveni la o crestere puternica a profitului in cea de-a doua jumatate a acestui an. Compania estimeaza o crestere a veniturilor de pana la 5,5% pentru acest an.

Directorul financiar al companiei, Pierre-Andre Terisse, a declarat ca pretul mediu al laptelui a crescut cu peste 10% in acest an fata de 2012.

Danone cauta investitori interesati sa preia divizia de nutritie medicala intr-o tranzactie care s-ar putea ridica la 3 miliarde euro, au declarat recent pentru Bloomberg surse apropiate discutiilor. Grupul german Fresenius ar putea face o oferta de pana la 4 miliarde euro, au afirmat surse apropiate situatiei pentru agentia Reuters.

Reprezentantii grupului francez au refuzat sa comenteze cu privire la vanzarea diviziei, care a fost infiintata in 2007 prin preluarea companiei olandeze Royal Numico intr-o tranzactie de 12,3 miliarde euro.

Actiunile Danone au scazut cu 4% in ultimul an, fata de o crestere de 1,3% a indicelui european al sectorului alimentar.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#profit Danone 2013, #vanzari danone, #producator iaurt Danone , #Profit