TOP 5 companii din industria laptelui. Vezi cine a detronat Danone la capitolul profit

Luni, 12 August 2013, ora 14:06
7120 citiri
TOP 5 companii din industria laptelui. Vezi cine a detronat Danone la capitolul profit

Companiile din domeniul lactatelor nu au au avut de suferit de pe urma crizei financiare, daca ne raportam la profitul obtinut in 2012. Desi in top au ramas "gigantii din domeniu", compania de pe locul cinci a inregistrat un profit mai mare decat lidera clasamentului.

Business24 a realizat un top al celor mai mari companii din domeniul lactatelor dupa cifra de afaceri raportata la nivelul anului trecut, pe baza datelor furnizate de RisCo. Totusi, clasamentul nu reflecta si profitul companiilor care nu este direct proportional cu cifra de afaceri.

Locul 1: Danone: cifra de afaceri de 506 milioane de lei (115 milioane de euro)

Primul loc in topul companiilor din domeniul lactatelor este Danone. Compania a raportat un profit de 9,8 milioane de lei (2,2 milioane de euro), raportat la o cifra de afaceri de 506 milioane de lei (115 milioane de euro). Danone avea, in 2012, 569 de angajati.

In Romania, compania se extinde. Danone a lansat, de curand, pe piata o noua gama de iaurturi: Oikos.

Danone Romania produce zilnic peste 1,5 milioane de produse lactate proaspete in fabrica sa din Bucuresti, atat pentru piata romaneasca, cat si pentru export. Compania colecteaza, in medie, zilnic, peste 200 de tone de lapte proaspat de la fermele din Romania.

Afaceri Danone nu "sufera" de criza nici la nivelul intregului grup. In acest an, Danone a anuntat o crestere cu 5,6% a cifrei de afaceri pentru primul semestru.

Locul 2: Albalact: 343 de milioane de lei (78 de milioane de euro)

A doua pozitie in clasamentul celor mai mari companii din acest domeniu este ocupat de Albalact, o firma cu 661 de angajati si profit de 7,3 milioane de lei (1,66 milioane de euro), raportat la o cifra de afaceri de 78 de milioane de euro.

Pentru acest an, situatia ramane roz pentru afacerile Albalact. Compania incheie jumatatea anului cu cresteri importante: 23% la cifra de afaceri fata de 2012 adica 204 milioane de lei (46 milioane de euro ), profit in crestere cu 24% fata de aceeasi perioada din 2011.

Albalact produce peste 80 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact si Raraul. Albalact Alba Iulia este cea mai mare companie cu capital majoritar romanesc din industrie.

Locul 3: Napolact: 224 milioane de lei (51 milioane de euro)

Compania Napolact din Cluj Napoca a reusit sa faca profit aproape la acelasi nivel cu ocupanta locului intai, insa raportat la cifra de afaceri de doua ori mai mica. Napolact a anuntat, in 2012, un profit de 9 milioane de lei (2 milioane de euro). Compania avea, in 2012, 364 de angajati.

In ciuda rezultatelor financiare foarte bune raportate anul trecut, in 2013 compania a anuntat inchiderea fabricii de la Taga din judetul Cluj, sustinand ca au scazut vanzarile din cauza interesului scazut pentru specialitatile de branzeturi romanesti.

Locul 4: Hochland Romania: 197 de milioane de lei (44 milioane de euro)

Hochland Romania a raportat anul trecut un profit de 6 milioane de lei (1,36 milioane de euro), raportat la o cifra de afaceri de 44 milioane de euro. Compania avea anul trecut 369 de angajati.

Locul 5: Dorna Lactate: 182 de milioane de lei (41 milioane de euro)

Societatea comerciala care ocupa locul al cincilea a raportat si cel mai mare profit, de 24 milioane de lei (5,5 milioane de euro) raportat la o cifra de afaceri de 41 milioane de euro. Dorna Lactate avea anul trecut 530 de salariati.

Compania vine dupa o perioada in care a raportat mai multi ani la rand pierderi. Potrivit rapoartelor RisCo, in 2011 Dorna a avut o pierdere de 2,3 milioane de lei (527 de mii de euro) raportat la o cifra de afaceri de 185 milioane de lei (42 milioane de euro).

Societatea comerciala face parte din grupul LaDorna alaturi de compania Dorna SA din Vatra Dornei.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#top companii lactate, #cele mai mari companii lactate, #rezultate financiare Danone, #clasament companii lactate , #Rezultate financiare