Afacerile Danone Romania au crescut cu 3% anul trecut

Luni, 31 Mai 2010, ora 12:55
2892 citiri
Afacerile Danone Romania au crescut cu 3% anul trecut

Producatorul de lactate Danone Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 435 milioane lei, mai mare cu 3% fata de 2008, iar volumul de vanzari s-a majorat tot cu 3%, a declarat luni directorul general al Danone Romania, Stephane Batoux.

"Pentru Danone Romania aceasta cifra de afaceri este nivelul maxim atins de companie pana acum", a adaugat Batoux.

De asemenea, in 2009, compania Danone a realizat investitii de 20 milioane lei.

"Compania a investit 17 milioane lei in dezvoltarea capacitatii industriale, infrastructura, logistica si distributie, pentru lantul frigului, in ferme, colectarea si calitatea laptelui. 1,1 milioane lei au fost investiti in cursuri de formare profesionala pentru angajati, iar 2 milioane lei pentru proiecte de responsabilitate sociala", a mai spus directorul general al companiei.

Reprezentantii companiei au adaugat ca pe parcursul anului 2009 Danone nu a facut disponibilizari.

"Anul trecut, numarul angajatilor Danone Romania a crescut usor, de la 703 in 2008 la 709. Pentru 2010, Danone intentioneaza sa realizeze angajari noi, in contextul in care compania va creste numarul capacitatilor de productie cu circa 10%", a explicat Stephane Batoux.

Danone isi propune in acest an o crestere de 5-10% a vanzarilor in termeni de volum si are in plan mentinerea preturilor la nivelul actual.

Potrivit oficialilor Danone, in prezent compania detine o cota de piata de 50% pe categoria de produse lactate proaspete (iaurt, sana, kefir, lapte batut, smantana si deserturi lactate) si 60% cota de piata in volum pe segrmentul de iauturi.

Compania Danone Romania face parte din grupul Danone, prezent in 120 de tari. Danone a inregistrat vanzari de 15 miliarde de euro in 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#afaceri danone investitii cota piata , #stiri Danone