Danone a vandut cu 7% mai mult in primele noua luni din 2007

Miercuri, 17 Octombrie 2007, ora 12:48
1084 citiri
Danone a vandut cu 7% mai mult in primele noua luni din 2007

Danone a informat miercuri cresterea cu 7% a vanzarilor afisate in primele noua luni ale anului 2007, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, anunta Reuters.

Compania franceza a pus aceasta crestere sub semnul performantelor notabile ale diviziei sale de lactate, ce au contrabalansat reducerea vanzarilor de bauturi, cauzata de o vara mai putin profitabila in Europa si de conflictul cu firma chineza Wahaha.

Danone a mentionat ca vanzarile grupului in primele noua luni ale anului au ajuns la 11,241 miliarde euro (15,97 miliarde dolari), depasind nivelul afisat in aceeasi perioada a anului 2006, cand vanzarile au fost de 10,772 miliarde euro.

Rezultatul este putin sub estimarile unui grup de analisti chestionati de Reuters, care au mizat, in medie, pe vanzari de 11,256 miliarde dolari.

Danone a precizat ca vanzarile in trimestrul al treilea al 2007 au crescut cu 3,9% fata de aceeasi perioada a anului precedent, cel mai scazut ritm de crestere inregistrat in ultimii cinci ani.

Disputa cu partenerul chinez Wahaha au afectat vanzarile iar conditiile meteorologice nefavorabile au redus cererea pentru apa minerala in Franta cu aproximativ 20%. Aceste cifre includ si divizia de productie a biscuitilor LU, pe care Danone este pe cale de a o vinde.

Grupul Danone e prezent in 120 de tari, fiind unul dintre liderii mondiali din industria alimentara.

Compania detine locul intai in lume in industria produselor lactate proaspete si in domeniul apei imbuteliate si locul doi la productia de biscuiti si produse pe baza de cereale.

Grupul are pe plan mondial peste 88.000 de angajati si a inregistrat in 2006 vanzari de 14 miliarde euro.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...