Danone ar putea vinde divizia de nutritie medicala catre Nestle pentru 3 mld. de euro

Luni, 12 Mai 2014, ora 15:56
2144 citiri
Danone ar putea vinde divizia de nutritie medicala catre Nestle pentru 3 mld. de euro

Danone, unul dintre liderii mondiali din industria alimentara, se afla in negocieri avansate pentru vanzarea diviziei de nutritie medicala grupului elvetian Nestle, dupa ce compania germana Fresenius SE a renuntat la aceasta tranzactie, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Desi vanzarea diviziei catre Nestle ar fi cea mai probabila decizie, tranzactia va fi supusa aprobarii autoritatilor de concurenta pe unele piete din Europa Occidentala unde opereaza cele doua companii, sustin sursele.

Exista si alte companii interesate de preluarea diviziei de nutritie medicala a Danone, evaluata la aproximativ trei miliarde de euro (4,1 miliarde de dolari).

Saptamana trecuta, directorul general al companiei germane Fresenius, Ulf Mark Schneider, a declarat ca firma nu este interesata in acest moment de achizitii de peste un miliard de euro. Reprezentantii Danone, Nestle si Fresenius nu au comentat informatia.

Danone a anuntat recent ca vanzarile la divizia de nutritie medicala au crescut in primul trimestru din 2014 cu 5,2%, la 328 milioane de euro, in timp ce in 2013 veniturile s-au ridicat la 1,3 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 6% din veniturile totale ale grupului.

Divizia de nutritie medicala a Danone a obtinut 67% din vanzari din Europa, iar cele mai mari piete ale sale sunt Marea Britanie si Franta.

Grupul Danone, prezent in 120 de tari, este unul dintre liderii mondiali din industria alimentara, detinand locul 1 in lume in fabricatia de produse lactate proaspete si locul 2 in lume in domeniul apelor minerale imbuteliate si a alimentatiei pentru bebelusi. Grupul Danone a inregistrat in 2012 vanzari de peste 20 de miliarde de euro.

Danone Romania este lider de piata in categoria produselor lactate proaspete. Compania are in portofoliu peste 80 de referinte de produs, principalele marci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Cremosso, Danette, Casa Buna.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#divizie nutritie medicala Danone, #industria alimentara, #grupul Nestle, #vanzari danone , #stiri Danone