Vom manca de doua ori mai mult iaurt peste 5-10 ani

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 15:41
1843 citiri
Vom manca de doua ori mai mult iaurt peste 5-10 ani

Romanii consuma anual 5 kg iaurt pe cap de locuitor, mult sub media europeana, insa aceasta cantitate s-ar putea dubla in urmatorii cinci-zece ani, a declarat directorul general al Danone Romania & Tarile Adriatice, Stephane Batoux.

"Consumul masiv de iaurt in Romania a inceput practic acum 15 ani, pentru ca atunci a inceput sa se dezvolte piata industrializata a iaurturilor. Nu suntem obisnuiti sa mancam iaurt. Recordul este detinut de Olanda, cu un consum anual de 40 kg/cap de locuitor, fiind urmata de Franta, cu un consum de 38 kg/cap de locuitor pe an", a spus oficialul Danone Romania.

In opinia lui Stephane Batoux, Romania are o mare capacitate si potential privind cresterea consumului de iaurt.

Producatorul de lactate Danone Romania a inregistrat in anul 2010 o crestere a cifrei de afaceri cu 10%, atingand 476 milioane lei, comparativ cu 435 milioane lei in anul 2009, datorita "unei strategii de piata adaptata nevoilor consumatorilor", a anuntat miercuri compania.

Danone isi consolideaza astfel pozitia de lider in categoria produselor lactate proaspete din Romania, cota sa de piata crescand la 58% in 2010. De asemenea, compania detine cote de piata in crestere atat pe segmentul de iaurturi, cu o valoare de 69%, cat si pe segmentul iaurtului cu fructe, de 72%.

Seful Danone Romania & Tarile Adriatice a precizat totodata ca investitiile programate pentru acest an sunt de circa 20 milioane lei, asemeni celor din anii anteriori. "Investitiile vor fi directionate catre logistica, dar si spre extinderea capacitatii fabricii Danone din Romania, "pentru a vinde si mai multe produse".

Media produselor fabricate de Danone intr-o singura zi se ridica la 1,3 milioane. 90% dintre produsele Danone, comercializate pe piata romaneasca, sunt fabricate in Romania, in unitatea de productie de la Bucuresti. Totodata, 3% din productia fabricii Danone din Romania este exportata pe pietele din regiunea Adriaticii si Republica Moldova, iar reprezentantii Danone spun ca vor ca acest procent sa creasca pana la 4%.

In anul 2010, investitiile Danone s-au ridicat la peste 17 milioane lei. Compania a investit in dezvoltarea capacitatii industriale, in tehnologie, logistica si distributie, pentru lantul frigului. O parte din investitii s-au indreptat catre programul Spre Vest, program dedicat fermelor partenere ale Danone, pentru a creste colectarea si calitatea laptelui.

Compania Danone PDPA Romania face parte din Grupul Danone, prezent in 120 de tari, unul dintre liderii mondiali din industria alimentara, detinand locul 1 in lume in fabricatia de produse lactate proaspete si locul 2 in lume in domeniul apelor minerale imbuteliate si a alimentatiei pentru bebelusi. Grupul Danone a inregistrat in 2010 vanzari de peste 17 miliarde euro.

Danone Romania este lider de piata in categoria produselor lactate proaspete si are in prezent 740 de angajati si un portofoliu cu 70 de referinte de produs, principalele marci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Cremosso, Danette, Casa Buna. Compania are peste 10.000 clienti din retailul modern si magazine de proximitate si o medie lunara de peste 65.000 de comenzi livrate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#iaurt, #consum iaurt, #danone, #danone investitii , #stiri Danone