Biroul de Credit: Numarul restantierilor creste lunar cu 10%

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 13:13
1475 citiri
Biroul de Credit: Numarul restantierilor creste lunar cu 10%

Numarul restantierilor inregistrati la Biroul de Credit a crescut, in medie, cu 10% de la o luna la alta, in conditiile in care cei mai mult datornici sunt raportati pentru credite de consum, pe locul doi fiind posesorii de carduri de credit, a declarat marti directorul general al BC, Serban Epure, citat de NewsIn. 

 

"Numarul restantierilor a crescut, in unele luni, cu peste 10%, au existat si luni in care avansul a fost sub 10% si este clar ca nu putem vorbi inca de limitarea acestei cresteri.

Cele mai multe restante sunt la credite de consum, pe locul doi fiind probabil cardurile de credit", a spus Epure.

Reprezentantul Biroului de Credit a reamintit ca restantele la imprumuturile bancare cresteau si inainte de declansarea crizei, dar intr-un ritm normal, corelat cu avansul activitatii de creditare.

"Pot sa va spun ca am mostenit in sistem si persoane inregistrate cu credite la 12-13 banci sau participanti (institutii financiare nebancare sau de leasing, n.r.), insa in cazul multora sunt imprumuturi luate inainte ca bancile sa inceapa sa transmita masiv informatii.

Noi punem la dispozitie date din 2005, dar abia din 2007 sunt informatii consistente", a precizat Serban Epure.

El a mentionat ca, in prezent, Biroul de Credit are inregistrate aproximativ 7 milioane de persoane, atat cu informatii pozitive, cat si cu informatii negative, in conditiile in care nu toti debitorii monitorizati au si restante.

Directorul Biroului de Credit a completat ca, in luna septembrie, numarul interogarilor a fost de circa 600.000, in scadere puternica fata de intervalul corespunzator al anului trecut, pe fondul diminuarii activitatii de creditare.

La Biroul de Credit sunt inregistrati debitori pentru valori ale creditelor sub 20.000 de lei. 

#birou, # de, # credit, # datornici, # carduri , #Cele mai mari dobanzi depozite