Dolarul a atins un minim al ultimelor 15 luni in fata unui cos valutar

Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 17:34
1525 citiri
Dolarul a atins un minim al ultimelor 15 luni in fata unui cos valutar

Dolarul a atins miercuri un minim al ultimelor 15 luni in fata unui cos valutar ce include monede precum yenul, euro si francul elvetian, potrivit Wall Street Journal, informeaza NewsIn.

Euro a atins un nou record al acestui an, de aproape 1,51 dolari, in timp ce dolarul a scazut sub nivelul de paritate cu francul elvetian pentru prima oara in ultimele 19 luni.

In cursul sedintei, dolarul s-a depreciat fata de yen, atingand un minim al ultimelor zece luni, de 87,55 yeni.

Indicele dolarului, care ii masoara performanta in fata unui cos al principalelor monede, a scazut la cel mai mic nivel din ultimele 15 luni, de 74.399 puncte.

Luni seara, oficialii bancii centrale americane, Federal Reserve, au discutat problema deprecierii dolarului. Minutele sedintei arata ca Fed nu este inca pe cale sa retraga pachetele de stimuli.

Minutele mai arata ca probabilitatea unei deprecieri necontrolate a dolarului este "relativ redusa", semn ca oficialii sunt multumiti de actuala depreciere a monedei americane.

Cu toate acestea, cum comentariile nu aduceau nimic nou, deprecierea masiva a dolarului este posibil sa fi fost declansata de declinul fata de yen din cursul sedintei de miercuri. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dolar, # depreciere, # fed , #Cele mai mari dobanzi depozite