Te-ai saturat de RATB? Traverseaza Bucurestiul cu telegondola

Joi, 16 Iunie 2011, ora 10:16
1565 citiri
Te-ai saturat de RATB? Traverseaza Bucurestiul cu telegondola

Din 2012, bucurestenii vor putea traversa orasul cu telegondola, din nordul in estul Capitalei in doar 25 de minute, conform Mediafax.

Viteza de deplasare va fi de 5 metri pe secunda, iar capacitatea de transport a unei singure telecabine va fi de 1.500 de persoane pe ora, de cinci ori mai mult decat incape intr-un autobuz.

Intregul traseu al telegondolei va avea o lungime de 10 kilometri, cu sase statii, sau se va putea parcurge fara oprire. Distanta intre doua telecabine va fi de 120 de metri, ceea ce inseamna un timp de asteptare in statie de aproximativ un minut.

Arhitectul Liliana Solon, consultant in cadrul societatii Kasol Group, firma care se ocupa cu elaborarea Planului de Urbanism Zonal al traseului telegondolei, a declarat pentru gandul ca inaltimea cea mai mare la care se va circula va fi de 85 de metri.

"Inaltimea va fi variabila. Se va pleca de la nivelul solului si se va ajunge pana la o inaltime de 85 de metri. In medie se va circula cam la 50 de metri inaltime. Telegondola va opri in sase statii. Acestea vor fi in Pantelimon, in vecinatatea hypermarketului Cora, la Heliade intre Vii, in parcul Plumbuita, pe Barbu Vacarescu, pe Aviatorilor si la Casa Presei".

In fiecare statie se vor amenaja locuri de parcare si vor exista spatii pentru servicii. Telegondola va traversa salba de lacuri Dobroiesti, Fundeni, Colentina, Plumbuita, Tei, Floreasca si va ajunge in Herastrau.

#telegondola, #telegondola bucuresti, #ratb, #plan urbanism , #Cele mai mari dobanzi depozite