Afla cui lasa averea miliardarii Romaniei

Joi, 16 Iunie 2011, ora 09:36
2183 citiri
Afla cui lasa averea miliardarii Romaniei

Unul dintre miliardarii internationali, Carlos Slim Helu, a anuntat ca nu stie ce sa va intampla cu averea sa dupa moarte, si a precizat ca ia in calcul chiar transferarea averii catre stat. Printre cei mai bogati oameni din Romania, parerile sunt impartite. Daca Dinu Patriciu este ferm decis sa nu lase nimic statului roman, iar Ion Tiriac va lasa averea, cel mai probabil, celor doua fiice, Ioan Niculae prefera sa nu discute despre acest subiect. 

Omul de afaceri Dinu Patriciu a anuntat ca isi mentine declaratia facuta intr-un tabloid, potrivit careia, daca pana la varsta de 30 de ani, cele doua fete ale sale, Ioana si Karim, nu vor administra businessuri evaluate la 150.000 de euro, fiecare, prin forte proprii, va redirectiona averea catre o fundatie.

Cel mai bogat roman, Ion Tiriac, cu o avere estimata la 1,5-1,6 miliarde de euro, va lasa averea celor trei copii ai sai, Ion Ion, care deja administreaza o parte din businesseurile miliardarului, Ioanei si Karim.

Ioan Niculae, a carui avere a fost estimata la 1,4 miliarde de euro are doua fiice, una dintre ele ocupandu-se de cea mai noua firma a miliardarului, InterAviation, companie de taxi aerian. Tanara este actionara si la grupul Interagro, detinut de tatal sau. Niculae a declarat, pentru Capital, ca nu vrea sa vorbeasca despre acest subiect.

Mogulul Dan Voiculescu a lasat deja "fraiele" afacerilor celor doua fete, Camelia si Corina.

Sorin Ovidiu Vintu si Frank Timis vor lasa, de asemenea, averea copiiilor.

Sorin Ovidiu Vintu detine aproximativ 850 milioane de euro, bani care vor ajunge, cel mai probabil, in mainile copiilor, Ioana si Ionut. Cei doi erau actionari ai grupului Realitatea Media, aparand pentru prima oara in presa in luna mai, odata cu vanzarea companiei catre omul de afaceri Elan Schwartzenberg. 

Cel mai probabil, toate bunurile sale vor reveni lui Ionut si Ioanei Vintu.

Frank Timis are o avere estimata de Capital la 600-650 de milioane de euro. Cel mai probabil, averea sa va reveni celor doi copii pe care-i are, respectiv sotiei.

#avere, #dinu patriciu avere, #ion tiriac avere, #oameni afaceri , #stiri Dinu Patriciu