Basescu: Patriciu n-a platit datoriile la stat dar da lectii

Joi, 05 August 2010, ora 11:27
2494 citiri
Basescu: Patriciu n-a platit datoriile la stat dar da lectii

Presedintele Traian Basescu a declarat ca "magnatii", desi au datorii la stat, sunt "cei mai impotriva taxelor si dau lectii", invocandu-i aici pe Dinu Patriciu, Razvan Temesan sau Ion Nicolae, care a declarat recent ca ar pleca in Bulgaria pentru ca are taxe mai mici, potrivit Mediafax.

Traian Basescu a afirmat ca "magnatii", cei care datoreaza destul de mult Romaniei, "sunt cei mai impotriva taxelor". "Cei mai impotriva taxelor il vedem de domnul Nicolae, il vedem pe domnul Patriciu, care inca n-a dat banii inapoi, cei 600 de milioane, ci i-a transferat la Kaz Munai", a spus seful statului miercuri seara la TVR.

Intrebat de ce nu este executata compania Kaz Munai, Traian Basescu a replicat: "Va fi executat".

"A incercat Kaz Munai sa-si faca o marire de capital sa nu... Domnul Patriciu n-a intrebat pe nimeni cand a facut vanzarea, nici macar pe prietenul Tariceanu: "Mai, vand cu tot cu datorie la kazahi", in schimb ne da lectii tot timpul de ce avem de facut. Vine Temesan, l-ati vazut pe toate televizoarele. Asta a distrus Bancorexul si acum da lectii ce sa faca bancile. Vine televiziunea lui Vantu si ne da lectii si ea.

Pentru asta ca asa a hotarat Justitia plateste FPS-ul 100 de milioane si CEC-ul 300 de milioane de euro fiecare, iar el ne da lectii. S-a depasit masura in tara asta. Deci cei cu bani au ajuns cu tupeul dincolo de limite care pot fi acceptate", a spus presedintele Romaniei.

El a subliniat ca "magnatii" au stimulat in toata perioada de criza "dezbinarea, neincrederea", "fura Guvernul", "fura presedintele", "moare presedintele", pentru ca mai au nevoie de o debandada ca la inceputul anilor '90 ca sa mai puna sub control tranzactiile statului".

Pe de alta parte, Basescu a tinut sa mentioneze ca un alt "magnat", Ion Nicolae, i-a produs "un resentiment puternic", cand a declarat ca vrea sa plece in Bulgaria pentru ca acolo cota unica e de 10%. "Am sa va dau un exemplu de om care mi-a produs un resentiment puternic.

Un presedinte n-are voie sa aiba resentimente fata de cineva, dar o sa va spun despre unul imediat. (...) Va spuneam de un domn pe care l-am auzit zilele trecute, de altfel e o pleiada de domni, mai ales in criza, el se numeste Nicolae, un cetatean de pe la Brasov, altfel se pare mare miliardar, ca el se muta in Bulgaria.

Domne, trebuie sa ai un tupeu extraordinar sa faci astfel de afirmatii, ca acolo cota unica e 10% si in Romania e 16% si el se muta in Bulgaria", a sustinut Traian Basescu.

In acest context, seful statului a tinut sa-l intrebe pe omul de afaceri daca nu-i e rusine sa faca astfel de afirmatii in conditiile in care in Romania a beneficiat de preturi mici la gazele naturale.

"Pai bine, domnule Nicolae, da' de cati ani primesti gaze mai ieftin decat toata populatia nu ti-e rusine? Te duci cu gazele alea in Bulgaria? In Bulgaria o sa platesti 380 de dolari pe mia de metri cubi", a spus Basescu, uitandu-se in camera.

In legatura cu preocuparea autoritatilor pentru evaziunea fiscala odata cu acrodul FMI, Basescu a mentionat ca "statul are 3.000 de controlori de diverse tipuri Garda financiara si inspectori ANAF, iar agenti economici sunt cateva sute de mii".

"Daca principiul, si am vazut presiunea asta, «ANAF-ul sa-i prinda, ANAF-ul...». Mai oameni buni, ce sa facem, sa punem cate un politist, un om de la ANAF si unul de la Garda la fiecare societate?", a spus Traian Basescu, mentionand ca este mesajul cel mai bun este ca in principiu legea trebuie respectata.

El a subliniat ca "agentul economic nu trebuie sa fie preocupat in primul rand de cum faca evaziune fiscala", ci trebuie sa-si plateasca obligatiile la stat, adaugand ca agentii care sunt controlati abuziv trebuie sa reclame acest lucru la politie sau la Parchet.

"Sper ca noul Cod Fiscal si reorganizarea ANAF-ului va reglementa lucrurile acestea, ca sa nu mai fie si Garda Financiara si Inspectia ANAF, ci sa fie doar un singur controlor", a conchis presedintele Romaniei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#basescu, #datorii, #magnati, #patriciu , #stiri Dinu Patriciu