Basescu: Patriciu vrea sa deprecieze actiunile Rompetrol

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 00:27
1720 citiri
Basescu: Patriciu vrea sa deprecieze actiunile Rompetrol

Seful statului a declarat, miercuri, ca a discutat recent cu omologul sau din Kazahstan despre esalonarea creantei Rompetrol, mentionand ca in ianuarie vine la Bucuresti, pentru discutii, o delegatie din partea acestui stat, si precizand ca Dinu Patriciu incearca sa deprecieze actiunile companiei, potrivit Mediafax. 

El a spus ca i-a propus presedintelui din Kazahstan, recent, esalonarea pe 2-3 ani a platilor, in sume si termene fixe, intelegand ca Rompetrol este in dificultate in prezent din cauza crizei.

Basescu a mentionat ca Nursultan Nazarbaev a raspuns ca in ianuare va fi trimisa la Bucuresti o comisie pentru a discuta esalonarea.

"In ianuarie va fi trimisa o comisie pentru a discuta esalonarea si asigurarea ca Kaz Munai Gaz isi va onora obligatiile fara sa incerce sa mearga pe metodele pe care si acum vad ca domnul Patriciu incearca sa le promoveze", a spus Basescu.

El a insistat pe subiectul datoriilor pe care statul roman trebuie sa le incaseze.

"Nu-mi datoreaza nimic (Patriciu, n.r.). Sa vina avocatii. Aici discutam de 580 de milioane de dolari pe care statul roman trebuia sa ii incaseze si nu discutam de valoarea actiunilor.

Cei 580 de milioane de dolari pot fi platiti si in actiuni, daca asa hotaram, dar trebuie sa acopere valoarea de 580 de milioane de dolari la data returnarii", a spus Basescu. Potrivit acestuia, statul roman poate accepta orice solutie convenabila.

"Statul roman poate accepta orice solutie, dar nu in actiuni cum incearca sa-i convinga domnul Patriciu - au mai ramas niste obligatii reciproce - dansul incearca sa deprecieze valoarea actiunilor Rompetrol de la data la care dansul a vandut, si asta inseamna ca statul roman ar trebui sa incaseze doar vreo 250-300 de milioane. Dar nu Patriciu e subiectul", a spus Basescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #dinu patriciu, #actiuni, #rompetrol , #stiri Dinu Patriciu