Cine sunt cei mai mari proprietari de birouri din Bucuresti?

Joi, 21 Mai 2009, ora 09:11
2107 citiri
Cine sunt cei mai mari proprietari de birouri din Bucuresti?

Gabriel Popoviciu, Liviu Tudor si Dinu Patriciu sunt singurii romani intre primii zece proprietari de birouri din Bucuresti, piata evaluata la trei miliarde de euro, conform unei analize a Business Construct, supliment lunar al ZF.

Immoeast, fondul de investitii austriac, este de departe cel mai mare proprietar de birouri din Capitala, cu un stoc de 192.000 de metri patrati suprafata inchiriabila, avand o cota de piata de circa 20% la nivelul Bucurestiului. In portofoliul sau intra proiectele S-Park, Victoria Park, IRIDE, Bucharest Corporate Center sau alte cladiri inchiriate catre Vodafone.

Cei mai mari zece jucatori de pe aceasta piata detin circa 600.000 de metri patrati de birouri care, luand in calcul o chirie medie de 16-18 euro/metrul patrat/luna, le aduc anual venituri de 115-130 de milioane de euro, bani care pot fi considerati extrem de importanti in aceasta perioada, in care majoritatea investitorilor resimt lipsa lichiditatilor.

Discretul om de afaceri Liviu Tudor si-a dezvoltat in liniste parcurile de afaceri din Militari si Pipera, construind fiecare dintre cladiri pe baza unor contracte de preinchiriere solide.

Europolis s-a concentrat pe proiecte in apropierea statiilor de metrou si dupa ce a cumparat la Piata Victoriei (Europe House) si Semanatoarea (Sema Parc, care poarta si denumirea de Riverplace), se concentreaza acum si pe proiecte de dezvoltare.

Dinu Patriciu a avut nevoie de doar o miscare pentru a intra intre principalii jucatori de pe segmentul office: a preluat Fabian pentru circa 50 de milioane de euro, trecandu-si in portofoliu cinci cladiri de birouri.

#afaceri, #birouri, #chirii, #cladiri, #proprietari , #stiri Dinu Patriciu