Conflictul Rodipet-Adevarul Holding ia amploare

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 09:09
1920 citiri
Conflictul Rodipet-Adevarul Holding ia amploare

Conflictul dintre distribuitorul de presa scrisa Rodipet si trustul Adevarul Holding a luat amploare. Ieri Clubul Roman de Presa (CRP) a remis un comunicat in care se arata ca decizia unilaterala a Network Press Concept (fost Rodipet) de sistare a distributiei produselor Adevarul este o agresiune administrativa, relateaza NewsIn.

CRP a sesizat, ieri, Consiliul Concurentei si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), fostul si actualul actionar majoritar al Rodipet, dupa ce Registrul Comertului a decis sa dea castig de cauza institutiei, intrucat compania nu si-a respectat obligatiile contractuale.

Rodipet vrea sa reia colaborarea La randul lor, reprezentantii Rodipet sustin ca acuzele aduse la adresa lor sunt nefondate si ca vor actiona in instanta compania detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Tot in replica la afirmatiile celor de la Adevarul Holding, directorul general al Rodipet, Florin Lungoci, sustine ca AVAS nu este inca proprietarul Rodipet si ca, daca va fi vreodata, conducerea Rodipet va contesta decizia judecatorului.

Cu toate acestea, Florin Lungoci sustine ca Rodipet doreste reluarea colaborarii cu Adevarul Holding.

"Din 2003 si pana in prezent am fost obligati prin contractul de privatizare sa distribuim toata presa la preturi care nu ne acopera costurile.

De exemplu, la ziarul «Adevarul», care este foarte gros, costurile noastre sunt de 1,034 lei , iar acum noi incasam 0,37 lei", a spus Lungoci.

Pretul de coperta al cotidianului este de 1,2 lei. Rodipet are circa 1.600 de puncte de vanzare la nivel national si detine 30% din piata de distributie. 

China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#conflict, # AVAS, # contract, # privatizare , #stiri Dinu Patriciu