Dinu Patriciu a vandut The Rompetrol Group pentru a crea un "Nabucco al titeiului"

Luni, 27 August 2007, ora 15:04
1065 citiri

Dinu Patriciu si asociatul sau Phil Stephenson si-au vandut fiecare 75% din detinerile pe care le aveau la The Rompetrol Group, parteneriatul cu firma kazaha pentru a asigura un "pod energetic" care sa nu depinda de Rusia, a anuntatluni Dinu Patriciu, presedintele The Rompetrol Group.

Prin acest parteneriat, semnat la Alma-Ata, se va crea un pod energetic care nu va depinde de Rusia, a mai spus presedintele The Rompetrol Group. "Daca vreti, am creat un Nabucco al titeiului", a spus Patriciu.

"Ideea unui pod energetic este un scop al companiei, de aceea am acceptat sa dau 75% din firma. 25% dintr-un pepene este mai mult decat 100% dintr-un mar", a mai spus Patriciu.

Presedintele The Rompetrol Group a declarat ca a avut mai multe oferte de preluare, inclusiv de la fonduri de investitii, iar pana vinerea trecuta au ramas in cursa doua companii.

"Foarte important in alegerea firmei cu care am semnat contractul de parteneriat a fost faptul ca strategiile de dezvoltare ale celor doua companii coincid si vizeaza extinderea in bazinul Marii Negre, in bazinul Marii Mediterate si in Balcani", a mai spus Patriciu.

Firma kazaha s-a angajat sa asigure grupului accesul la resursele de titei din Kazahstan, dar si sa asigure accesul The Rompetrol Group la finantare.

Patriciu estimeaza ca profitul operational al grupului Rompetrol va fi in 2007 de 270 milioane dolari.

Compania KazMunaiGaz din Kazahstan a semnat cu Rompetrol Holding Olanda un contract de preluare pentru 75% din actiunile The Rompetrol Group NV, a carei valoarea de piata a fost calculata la 3,616 miliarde dolari.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...