Dinu Patriciu: in Elvetia sunt 18 mld de euro veniti din Romania

Duminica, 09 Mai 2010, ora 01:46
2224 citiri
Dinu Patriciu: in Elvetia sunt 18 mld de euro veniti din Romania

"Doar in Elvetia sunt 18 miliarde de euro veniti din Romania, potrivit statisticilor unor bancheri. Stau degeaba acolo pentru ca noi ii fugarim pe corupti, in ghilimele, de fapt pe toti oamenii de afaceri din Romania", a declarat Dinu Patriciu, la Realitatea TV.

Omul de afaceri este de parere ca Romania se afla intr-o situatie asemanatoare cu a Greciei datorita aparatului birocratic supradimensionat, coruptiei si risipei banilor publici.

"Important e ca programul de reforma sa fie coerent si el ar putea sa stea in reducerea cheltuielilor bugetare, dar in primul rand in scoaterea din sistem a tuturor functionarilor inutili si am apreciat ca este vorba de 600.000 de functionari care se ocupa de corectarea si redistribuirea bugetului sunt oameni care nu au o functie utila pentru societate si se ocupa de hartii intr-un sistem suprabirocratic" a mai spus Dinu Patriciu.

Acesta mai crede ca moneda europeana va avea mari probleme, fiind posibil chiar sa dispara daca o alta tara va ajunge in situatia Greciei.

La intrebarea daca Romania risca sa intre in faliment, omul de afaceri a raspuns: "S-ar putea sa ajungem si aici, si atunci va plange foarte tare FMI. Le-as spune uitati de banii astia o lunga perioada de timp, pentru ca nu avem cum sa-i dam inapoi, cu riscul ca o perioada sa ne scada ratingul".

Patriciu a adaugat ca dupa perioada de criza economica va urma o perioada de inflatie la nivel global si sustine ca nu vede iesirea din criza decat dupa cativa ani de acum inainte.

#afaceri, #bugetari, #de, #dinu, #elvetia, #oameni, #patriciu , #stiri Dinu Patriciu