Dinu Patriciu: O luam pe urmele Greciei

Sambata, 18 Iunie 2011, ora 13:32
2043 citiri
Dinu Patriciu: O luam pe urmele Greciei

Romania merge pe acelasi drum pe care a fost si Grecia, spune Dinu Patriciu, principala problema fiind lipsa de viziunea a oamenilor politici. Patriciu a atentionat ca ne aflam in pragul unei noi crize generate de datoria externa foarte mare si deficitul bugetar american, datoriile suverane din Europa si problemele structurale ale economiei chineze.

Potrivit omului de afaceri, in China se intampla "ce se intampla in Romania lui Nea Nicu in anii '80 - o moneda falsa si un stat care finanteaza energia".

"Austeritatea impusa de un model care s-a dovedit neviabil, al FMI-ului, aplicat scolareste in Romania, inseamna suferinta. Dar, o reforma reala inseamna crestere rapida", a declarat Dinu Patriciu, la Realitatea TV.

Cum vede Patriciu iesirea din criza

Patriciu catalogheaza impozitare muncii si energiei, doua dintre motoarele cresterii pentru o tara in dezvoltare, drept o trasnaie.

"Banii pot fi adusi prin taxe indirecte. Toti fug dupa imagine si nu discuta problemele reale. Este nevoie de de o forta politica competenta de dreapta si fara jumatati de masura.

Criza poate fi o oportunitate pentru tarile desptepte", a mai spus omul de afaceri.

#dinu patriciu, #criza, #grecia, #austeritate, #datorii suverane , #stiri Dinu Patriciu