Dinu Patriciu, propus pentru postul de premier

Luni, 08 August 2011, ora 18:28
2144 citiri
Dinu Patriciu, propus pentru postul de premier

O informatie aparuta pe blogul lui Stelian Tanase conform careia Dinu Patriciu ar fi agreat de catre presedintele Traian Basescu pentru postul de prim-ministru a fost comentata, luni, de lideri PNL, insa omul de afaceri a dezmintit-o, transmite Mediafax.

Stelian Tanase a scris, pe blogul sau, ca "in mapele Cotrocenilor" se lucreaza in taina la un scenariu care vizeaza desemnarea lui Dinu Patriciu in functia de prim-ministru.

Informatia a fost comentata luni de catre liderii PNL. Daca Puiu Hasotti a dezmintit ferm aceasta informatie, Crin Antonescu nu a infirmat-o si a aratat ca Patriciu ar fi un premier mai bun decat Emil Boc, desi a apreciat ca "discutia nu este serioasa".

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a sustinut ca Dinu Patriciu nu va fi premier pentru ca nici el, nici PNL nu doresc acest lucru.

"Daca nu ar fi manipulare, analiza lui Stelian Tanase este o mare elucubratie. Dinu Patriciu nu va fi premier pentru ca nici PNL nu doreste acest lucru si nici Dinu Patriciu nu doreste. Sunt sigur ca Dinu Patriciu nu va accepta niciodata o colaborare cu Traian Basescu", a spus Hasotti.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca Traian Basescu nu poate cauta un alt premier decat pe cineva ca Emil Boc si ca nu poate spune ca Dinu Patriciu ar putea fi un al doilea Boc, desi considera ca acesta ar fi un prim-ministru mai bun.

"Continui sa am in aceasta privinta o parere care nu-mi permite sa spun ca domnul Dinu Patriciu ar putea fi un al doilea Boc. Deci, eu cred in principiu ca Basescu nu poate sa caute un alt prim-ministru decat pe cineva ca Emil Boc. Si cred ca nu se gandeste la Dinu Patricu. Acuma, sigur, Dinu Patriciu, trebuie sa spun, in ciuda marilor mele rezerve, cred ca ar fi un prim-ministru mai bun decat Boc, macar ca ar fi nou, ar fi lumea curioasa, poate ar avea incredere", a spus Antonescu.

El a precizat, insa, ca nu doreste sa se angajeze in polemici "futile".

"Eu nu doresc sa ma angajez in polemici futile, deci cu mize mici. Sigur ca cine-i prim-ministru in aceasta tara e un lucru important. Pe cine gaseste amator domnul Basescu mie nu mi se pare un lucru important, chiar daca e o tensiune care nu scapa nimanui si care chiar e materializata in aparitia pe frontul acesta a unei noi unitati spectaculoase - artileria domnului Patricu, dar aparuta la ostirea domnului Basescu", a spus Antonescu.

Liderul PNL a aratat ca discutia nu este serioasa si a mentionat ca Stelian Tanase este un bun scriitor, de la care poti sa te astepti la orice in materie de imaginatie.

"Nu cred ca este o discutie serioasa si probabil ca, daca domnul Basescu ajunge la concluzia ca e o varianta, atunci nu poate fi vorba decat despre un nou prim-ministru PDL sau poate in calitate de tehnocrat. Poate nu e SF chestia asta, dar nu uitati ca Stelian Tanase este scriitor, si-inca unul bun, si de la astia poti sa te astepti la orice in materie de imaginatie", a spus Antonescu.

Informatia a fost insa dezmintita de catre Dinu Patriciu, contactat de MEDIAFAX omul de afaceri declarand: "Sa fim seriosi, astea sunt povesti. Eu sunt de multa vreme in vacanta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dinu patriciu, #dinu patriciu emil boc, #premier patriciu , #stiri Dinu Patriciu