Dinu Patriciu: Sunt de acord cu suprataxarea bogatilor

Joi, 25 August 2011, ora 23:19
1977 citiri
Dinu Patriciu: Sunt de acord cu suprataxarea bogatilor

Miliardarul Dinu Patriciu este de acord cu suprataxarea bogatilor, sustinand ca si bogatii romani pot sa ceara statului taxe mai mari, asa cum au cerut cei din Franta presedintelui Nicolas Sarkozy.

"Sunt de acord. Eu dau societatii si sunt chiar mandru de asta. Dau 5.000 de burse pentru elevi de liceu, 500 de burse pentru studenti si 100 de burse pentru masteranzi in strainatate, in fiecare an. E datoria mea si nu m-a silit nimeni", a declarat omul de afaceri intr-un interviu acordat B1 TV.

Sumele cedate de bogati nu trebuie neaparat sa ia forma unor taxe, sustine Patriciu, care prefera distribuirea banilor in scopuri sociale.

"Eu cred ca pot aduna cativa oameni competenti, care ii pot da foarte obiectiv, pe baza unor criterii extrem de obiective, care sunt si sociale", sustine omul de afaceri.

Existenta unor reduceri din impozite echivalente sumelor donate i-ar putea determina pe bogatii care nu dau bani voluntar, sa de bani din interes, a adaugat acesta.

"Daca banii sunt distributi spre domenii pe care ei le cred necesare, asta creeaza o anumita responsabilitate, care ii va face sa dea mai mult", a declarat Dinu Patriciu.

#dinu patriciu, #patriciu, #patriciu suprataxare, #suprataxare bogati , #stiri Dinu Patriciu