Fitch confirma ratingul BBB - al KazMunaiGas Exploration Production

Miercuri, 05 August 2009, ora 16:32
1437 citiri
Fitch confirma ratingul BBB - al KazMunaiGas Exploration Production

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a confirmat miercuri ratingul BBB- acordat creditelor pe termen lung in moneda locala si straina ale companiei KazMunaiGas Exploration Production (KMG EP), precum si ratingul F3 al creditelor pe termen scurt, conform unui comunicat emis miercuri de Fitch, informeaza NewsIn.

Perspectiva ratingului creditelor pe termen lung este negativa.

Ratingul KMG EP reflecta profilul financiar solid, compania beneficiind si de un nivel scazut de indatorare si de o cifra de afaceri solida.

Fitch considera ca KMG EP este expusa slabirii sistemului bancar kazah insa nivelul scazut de indatorare al companiei reduce intr-o anumita masura aceste riscuri.

Agentia va monitoriza indeaproape aranjamentele financiare ale companiei, legate de posibile achizitii.

Avand in vedere ca cresterea organica este limitata, Fitch estimeaza ca grupul kazah va demara un proces de expansiune prin achizitii, reiese din comunicat.

KazMunaiGaz E&P este unul dintre primii trei producatori de petrol din Kazahstan. Productia totala in 2008 s-a ridicat la 11,95 milioane tone.

La sfarsitul anului, compania controla rezerve dovedite de 1,8 miliarde barili.

Compania este listata la bursa de la Londra, reusind sa stranga aproximativ doua miliarde dolari cu ocazia ofertei publice initiale ce a avut loc in 2006.

Grupul petrolier de stat KazMunaiGas este actionarul majoritar al KMG E&P.

KazMunaiGas a ajuns sa controleze in totalitate The Rompetrol Group dupa ce omul de afaceri Dinu Patriciu a vandut participatia de 25% pe care o mai detinea din compania petroliera romaneasca.

#Fitch, #rating, #kazmunaigaz, #exploration, #production , #stiri Dinu Patriciu