Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grupul Rompetrol vrea in intregime Rafinaria Vega

Grupul Rompetrol vrea in intregime Rafinaria Vega
Rompetrol Group NV vrea sa preia in intregime rafinaria Vega (Rompetrol Bucuresti) si va derula in acest scop o oferta publica de cumparare pentru un pachet de 7,54% din titlurile Vega, arata datele Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Compania de tip holding Rompetrol Group va plati 0,26 lei pentru o actiune Vega, iar intermediarul ofertei va fi casa de brokeraj Tailwind Securities, cumparata recent de omul de afaceri Dinu Patriciu.


Oferta se va derula in perioada 29 iulie - 29 septembrie si, daca se va incheia cu succes, Rompetrol Bucuresti (VEGA) ar putea fi delistata, devenind o companie de tip inchis.In martie, Rompetrol Rafinare (rafinaria Petromidia) a cumparat instalatiile, echipamentele tehnologice si alte active ale Rafinariei Vega pentru 102,7 milioane lei ( 27,6 milioane euro) - fara TVA.Rompetrol Bucuresti (rafinaria Vega) si Rompetrol Rafinare (rafinaria Petromidia) sunt controlate de Rompetrol Group NV, condus de Dinu Patriciu si care are de anul trecut ca actionar majoritar grupul kazah KazMunaiGaz.Rompetrol Bucuresti are un capital social de 174,54 milioane lei, divizat in 1,74 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In prezent, Rompetrol Group NV controleaza 92,46% din capitalul social.Cotatia titlurilor Rompetrol Bucuresti (VEGA) a crescut in sedinta de joi a pietei Rasdaq cu 21,29%, la 0,2450 lei, sub pretul oferit de Rompetrol Group. Potrivit cotatiei de joi, rafinaria Vega are o valoare de piata de 427,62 milioane lei (119,78 milioane euro).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1453 ori