Iese Patriciu de tot din afacerea Rompetrol?

Joi, 04 Iunie 2009, ora 09:14
1584 citiri
Iese Patriciu de tot din afacerea Rompetrol?

Dinu Patriciu, 58 de ani, considerat cel mai bogat om din Romania, este la un pas de a se retrage din afacerea Rompetrol. Potrivit unor surse din piata, Patriciu ar discuta intens cu kazahii de la KazMunaiGaz (KMG), companie de stat care a preluat in vara anului 2007 un pachet de 75% din Rompetrol, vanzarea pachetului pe care il mai detinea in cadrul grupului.

 

"Tranzactia a avut loc saptamana trecuta si deja exista un esalon de manageri kazahi pregatiti sa-i inlocuiasca pe cei existenti. Este o presiune interna fantastica", spun surse din piata.

"Vanzarea actiunilor pe care Patriciu le mai detinea in Rompetrol a avut loc, un anunt urmand sa fie facut la inceputul lunii iulie. Managerii din esalonul intai isi pregatesc exitul, perioada in care mai stau in Rompetrol depinzand exclusiv de noii actionari", au mai precizat sursele.

In structura de conducere a companiei au fost adusi mai multi kahazi dupa tranzactia din 2007. Valoarea tranzactiei din 2007 a fost de 1,6 mld. $. Dupa aceasta tranzactie, Patriciu a ramas cu o participatie de 20% din grup si Phil Stepheson mai detinea 5%. 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #patriciu, #rompetrol, #tranzactie, #vanzare , #stiri Dinu Patriciu