Instanta dezbate arestarea lui Patriciu

Luni, 27 Martie 2006, ora 16:17
957 citiri

La Tribunalul Municipiului Bucuresti se anunta o zi lunga. Judecatorii iau in discutie cererea de arest preventiv pentru omul de afaceri Dinu Patriciu. Dupa mai multe amanari, judecatorii vor discuta azi pe fond cererea de arest preventiv. Omul de afaceri a ajuns deja la tribunal si a declarat ca din punctul lui de vedere procesul e de natura politica.

Dinu Patriciu a ajuns la tribunal putin dupa ora 12. A stat de vorba cu avocatii sai, dar si cu jurnalistii.

"Inainte de a se ajunge la aceasta cerere se discuta abuzurile procurorilor, caz care este evident de natura politica, se va judeca pe fond ca sa ne dovedim nevinovatia", sustine omul de afaceri.

Cum judecatorii au programate pentru astazi foarte multe cauze, cazul Rompetrol a fost amanat catre sfarsitul sedintei. In aceste conditii, Dinu Patriciu a plecat sa bea o cafea la o terasa din apropiere si a cerut avocatilor sai sa il anunte cand judecatorii se pregatesc sa analizeze dosarul Rompetrol.

Procurorii Parchetului General au cerut ca omul de afaceri Dinu Patriciu sa fie arestat preventiv pentru 29 de zile. Tribunalul Bucuresti a judecat in urma cu aproape o luna aceasta solicitare.

La vremea respectiva, instanta a decis ca Dinu Patriciu nu a fost audiat in calitate de inculpat, asa ca a respins cererea de arestare preventiva a omului de afaceri.

Realitatea TV