Liberty Bank, afacerea profitabila a lui Patriciu

Sambata, 07 Mai 2011, ora 12:52
1584 citiri
Liberty Bank, afacerea profitabila a lui Patriciu

Preluarea Bancii Poporului din Georgia de catre Dinu Patriciu s-a dovedit o afacere extrem de profitabila pentru omul de afaceri roman, cu o avere estimata anul trecut de Forbes la 2,2 miliarde de euro, transmite Mediafax.

Liberty Bank a raportat un profit net de aproximativ 725.000 de euro la 31 martie, cu 2.643,7% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportului neauditat al bancii, publicat pe pagina de web.

Veniturile nete din dobanzi au crescut cu 137,6% in intervalul mentionat, pana la aproximativ 2,9 milioane euro.


Aceste rezultate au fost posibile in conditiile in care 2,2% din valoarea creditelor noi erau neperformante la 31 martie. Cat despre imprumuturile facute inainte de septembrie 2009, 75,9% din acestea erau neperformante, se arata in raportul bancii.


Liberty Bank are cea mai mare retea de sucursale din Georgia - 231 de unitati - si ocupa locul cinci dupa active, cu o cota de piata de 5,6%. 

"Principalele tinte raman neschimbate. Ne concentram pe cresterea portofoliului de credite si pe modernizarea personalului si a sucursalelor", a declarat Lado Gurgenidze, presedinte Executiv si Chief Executive Officer al bancii. Fost premier al Georgiei, Gurgenidze este partenerul de afaceri al lui Patriciu intr-un fond de investitii care a cumparat fosta Banca a Poporului.

Aflat pe locul 540 in clasamentul miliardarilor lumii, realizat de Forbes, Dinu Patriciu are afaceri in energie, imobiliare si retail, domenii in care s-a extins dupa vanzarea actiunilor detinute la Grupul Rompetrol, in 2007.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#afacere, #banca din georgia, #dinu patriciu, #investitie , #stiri Dinu Patriciu