Nici Piata Victoriei nu mai este ce a fost: birouri de 10.000 mp sunt goale

Joi, 18 Iunie 2009, ora 10:43
3222 citiri
Nici Piata Victoriei nu mai este ce a fost: birouri de 10.000 mp sunt goale

Plecarea Oracle din Europe House, restrangerea activitatii unor companii mai mici si finalizarea unor imobile noi de birouri cu un grad scazut de inchiriere au crescut suprafata spatiilor de birouri goale din Piata Victoriei, considerata „central business district-ul" Capitalei.

Birouri cu o suprafata de aproximativ 10.000 de metri patrati sunt in prezent goale in zona Pietei Victoria din Capitala, reprezentand un grad de neocupare de circa 8%, tinand cont de un stoc total estimat la aproximativ 125.000 mp, reiese din datele analizate de ZF.

Cladirea de birouri dezvoltata de GTC, care gazduieste birourile unor firme precum BCR, Cosmote, Deloitte sau Tuca Zbarcea & Asociatii detine inca recordul de cel mai scump imobil de birouri tranzactionat in Romania, francezii de la Ixis platind 120 de milioane de euro pentru a-si trece proprietatea in portofoliu.

Printre cele mai importante cladiri de birouri din zona Pietei Victoria se mai numara si turnul BRD, unde isi are sediul central cea de-a doua banca din sistem in functie de active, dar si Bucharest Corporate Center, Premium Plaza, Europe House, Buzesti Business Center sau Cascade Office Building.

Cel mai mare chirias al cladirii de circa 6.000 de metri patrati este compania de asigurari Aviva, care a inchiriat 3.600 de metri patrati, respectiv patru etaje.

Fiecare luna in care aceste spatii cu o suprafata de circa 10.000 de metri patrati stau goale inseamna venituri in minus de circa 200.000 de euro pentru proprietarii acestor cladiri.

Printre proprietarii unor imobile din Piata Victoriei se numa in general companii straine - austriecii de la Europolis detin Europe House, Immoeast are Bucharest Corporate Center, francezii de la Ixis au America House, Premiumred detine Premium Plaza si Premium Point - dar sunt si cazuri de proprietari romani, Dinu Patriciu detinand prin Fabian cladirea Cascade Office Building, in timp ce Alexander Hergan este, prin intermediul Avrig 35, unul dintre proprietarii turnului Tower Center International, marea enigma a acestei zone.

 

 

#birouri, #cladiri, #ocupare, #patriciu, #spatii, #victoriei , #stiri Dinu Patriciu