Patriciu a adus un britanic sa-i administreze afacerile cu birouri din Bucuresti

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 10:02
2239 citiri
Patriciu a adus un britanic sa-i administreze afacerile cu birouri din Bucuresti

Britanicul Ross MacDiarmid a fost desemnat administrator al firmelor Cascade Consulting Romania, Romulex Technology Construct, Cascade Imobiliar Consult si Baneasa Center, toate subsidiare ale fondului imobiliar Fabian, preluat in luna ianuarie a acestui an de catre omul de afaceri Dinu Patriciu, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Dinu Patriciu a preluat, prin achizitia Fabian pentru aproximativ 50 de milioane de euro, un portofoliu de 11 proprietati imobiliare, printre care patru cladiri de birouri finalizate in centrul si nordul Capitalei, dar si datorii de circa 76 de milioane de euro.

Cine este noul administrator al birourilor lui Patriciu

MacDiarmid il inlocuieste la conducerea firmei Baneasa Center pe britanicul Mark Holdsworth, unul dintre oamenii-cheie ai Fabian inca de la primele achizitii realizate pe piata locala in 2005.

In restul firmelor functia de administrator o detinea Livia Popa, financial controller in cadrul Fabian. MacDiarmid a mai lucrat in Romania in cadrul firmei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, iar ulterior a fost implicat in fondarea unor firme precum Dawnay Day Carpathian sau City Capital, cu activitate si pe piata locala.

In conditiile in care suprafata spatiilor de birouri goale din Bucuresti a crescut, iar nivelul chiriilor a inceput sa scada, proprietarii se vad in situatia de a cauta solutii pentru a pastra nivelul incasarilor la un nivel ridicat. "Constructia cladirii Cubic Center a fost finalizata, iar acum ne aflam in proces de livrare catre investitor (Fabian - n.r.).

Contracte de inchiriere nu au fost inca semnate, ci doar o serie de head of terms (acorduri de principiu - n.r.) cu potentiali chiriasi", a declarat Oana Diaconu, reprezentant al firmei Expert RoInvest, dezvoltatorul cladirii. Imobilul situat in Pipera are o suprafata inchiriabila de 27.400 de metri patrati si reprezinta una dintre principalele cladiri finalizate anul acesta in Bucuresti.

Fabian a semnat in aprilie 2007 un contract cu firma dezvoltatoare prin care si-a asumat sa cumpere cladirea la momentul finalizarii. Potrivit termenilor agreati initial cu dezvoltatorul, Fabian urma sa plateasca 60 de milioane de euro pentru a-si trece proprietatea in portofoliu. Pretul a fost estimat in functie de valoarea contractelor de inchiriere semnate la momentul finalizarii, iar in lipsa acestora pretul ar putea sa fie mai redus. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Patriciu, # firma, # contracte, # inchiriere , #stiri Dinu Patriciu