Patriciu a ajuns la o detinere de 99,1% din actiunile Fabian Romania

Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 10:47
1964 citiri
Patriciu a ajuns la o detinere de 99,1% din actiunile Fabian Romania

Firma Black Sea Global Properties Limited (BSGP), controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu prin Rompetrol Holding, a ajuns la o detinere de 99,1% din actiunile fondului Fabian Romania pana la termenul extins al ofertei de preluare integrala, respectiv 28 ianuarie.

BSGP a lansat, pe 19 decembrie, o oferta de preluare integrala a capitalului Fabian, oferind 37,8 milioane euro pentru 74,8% din actiuni, in conditiile in care firma detinea deja 25,2% din capitalul investitorului imobiliar, informeaza Mediafax.

In 14 ianuarie 2009, BSGP detinea sau primise acceptul de achizitie pentru 47,246 milioane de titluri Fabian, reprezentand 92,9% din actiunile fondului, iar oferta fusese extinsa cu doua saptamani.

Astfel, in 28 ianuarie, BSGP detinea sau primise acceptul de achizitie pentru 50,395 milioane actiuni, respectiv 99,1% din capitalul Fabian.

"Oferta a fost inchisa", se arata intr-un comunicat al Fabian Romania.

Fabian a fost infiintat in 2005 pentru realizarea de investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare din Romania. Fondul vizeaza investitii atat in proiecte deja existente, cat si finantarea dezvoltarii de noi constructii.

Fabian detine participatii la 11 proiecte imobiliare in Romania, respectiv cladirile de birouri Cascades, Cubic Centre, Baneasa Business Centre si Banu Antonache, Evocentre, Lakeview, Romana, toate din Bucuresti, ansamblul rezidential New Town din Capitala, precum si complexuri de locuinte la Timisoara, Oradea si Satu-Mare. Valoarea neta a proprietatilor este de 84,6 milioane de euro.

BSGP a fost infiintata in luna noiembrie in Insulele Virgine Britanice si este detinuta integral de Rompetrol Holding, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Primele investitii pe piata imobiliara din Romania ale lui Dinu Patriciu au fost derulate impreuna cu fratele sau si au vizat constructia de magazine pentru lanturile de retail Billa si Minimax. Patriciu este in prezent implicat in realizarea unui proiect imobiliar de birouri si de locuinte, in parteneriat cu Immorent, parte a grupului Erste.

Proiectul cu o suprafata de 150.000 de metri patrati, dezvoltat in nordul Bucurestiului, va atrage investitii de 300 de milioane de euro. in cadrul ansamblului, denumit Smart City, va fi amplasat si sediul grupului Rompetrol.


3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#estate, #fabian, #imobiliare, #investitii, #patriciu, #real , #stiri Dinu Patriciu