Patriciu a cumparat Banca Populara din Georgia pentru 15 mil dolari

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 09:53
1414 citiri
Patriciu a cumparat Banca Populara din Georgia pentru 15 mil dolari

Omul de afaceri Dinu Patriciu si fostul premier georgian Lado Gurgenidze au cumparat 91,22% din actiunile Bancii Populare din Georgia, prin intermediul companiei Liberty Investments, a anuntat, marti, institutia financiara, confirmand informatiile aparute saptamana trecuta.

Liberty Investments a platit 15 milioane de dolari pentru 91,22% din actiunile bancii, au anuntat cei doi investitori intr-o conferinta de presa, citati de agentia locala InterPressNews, informeaza Mediafax.

Compania Liberty Investments, controlata de Dinu Patriciu si Lado Gurgenidze, a fost infiintata pentru activitati in sectorul serviciilor financiare in statele cu economii emergente, se arata intr-un comunicat al bancii.

"In urmatorii ani intentionam sa majoram capitalul Liberty si sa investim in unul sau doua proiecte anual. Filozofia noastra de investitii este simpla - pe pietele emergente unde sunt implementate reforme economice, companiile de servicii financiare sunt printre primii beneficiari ai mediului de afaceri imbunatatit si prezinta oportunitati de investitii atractive", a spus Patriciu.

Comunicatul bancii nu precizeaza valoarea tranzactiei.

Banca are un potential ridicat de crestere, avand in vedere reteaua de sucursale si franciza pe segmentul de pensii, a afirmat Lado.

"Banca Populara are un potential semnificativ, ca urmare a retelei de sucursale si a francizei exclusive pe segmentul de pensii. In mainile unui investitor bine capitalizat, banca are potentialul de a deveni a cincea mare institutie de credit din Georgia. Intentionam sa investim capital suplimentar la Banca Populara", a declarat fostul premier.

Totodata, noii actionari majoritari nu vizeaza o delistare a bancii si ar putea creste pachetul de actiuni tranzactionate pe piata libera la 20-25% in timp, a adaugat Lado Gurgenidze.

"Sunt multumit ca Banca Populara a gasit investitori seriosi care vor capitaliza si vor face investitii. Tranzactia dovedeste ca sectorul bancar georgian ramane foarte atractiv pentru investitori", a spus presedintele Bancii Nationale a Georgiei, Giorgi Kadagidze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#patriciu, #banca populara a georgiei, #milioane, #dolari, #actiuni, #companie, #liberty investments , #stiri Dinu Patriciu