Patriciu: Criza tine de "prostia politica"

Vineri, 28 August 2009, ora 12:10
1824 citiri
Patriciu: Criza tine de "prostia politica"

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, joi, ca singurul sector cu potential este retailul, care reprezinta 35 mld. euro din produsul intern brut (PIB) si trage dupa el o multime de alte industrii, cum ar fi constructiile, adaugand ca, in Romania, criza economica tine de "prostia politica".

Patriciu a mai spus ca luna septembrie a fost cea mai neagra a anului trecut si ca, in Romania, criza nu a atins inca punctul critic.

"Care relansare economica? Ma uit la ei (n.r. oamenii politici) cum dau din gura si spun trasnai, de mi-e si frica sa mai deschid televizorul", a spus Dinu Patriciu.

Omul de afaceri a afirmat ca Romania ar trebui eliberata de birocrati. "Fara debirocratizare sau dereglementare, Romania se indreapta spre cimitir. Mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa o debirocratizam, chiar si dupa cinci ani, cand va fi mai saraca", a afirmat omul de afaceri.

Dinu Patriciu considera ca numarul de bugetari care urmeaza sa fie disponibilizati in perioada urmatoare, circa 150.000, este prea mic.

"Acum este un bugetar la 13 locuitori. Ar trebui dati afara 600.000 bugetari, si nu 150.000", a mentionat Patriciu.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, cotat ca fiind cel mai bogat roman, si-a vandut, in iunie, si restul de 25% din actiunile grupului Rompetrol catre compania kazaha KazMunaiGaz, care a ajuns astfel sa controleze in intregime grupul petrolier.

Acesta a declarat ca decizia sa de vanzare face parte dintr-o strategie de business mai larga.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
#criza, #dinu, #economie, #patriciu, #rompetrol , #stiri Dinu Patriciu