Patriciu: Euro va muri

Sambata, 30 Iulie 2011, ora 19:17
6403 citiri
Patriciu: Euro va muri

 Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat sambata, la Realitatea TV, ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) face o mare greseala stabilind ca tinta adoptarea euro, moneda despre care spune ca "va muri", informeaza Newsin.

"Euro va muri, nu stiu cat mai are de trait, asta depinde de sumele pompate din banii contribuabililor, pana cand acestia se vor plictisi in tot felul de ajutorari falimentare(...)Banca Nationala face o foarte mare greseala stabilind ca tinta adoptarea euro, face o foarte mare greseala luptandu-se cu balaurul inflatiei zi de zi, de 20 de ani", a precizat Patriciu.

Potrivit acestuia, introducerea monedei unice a fost o masura "abuziva, inutila si nociva".

"Adoptarea monedei unice nu numai ca a fost o masura prematura, a fost abuziva, inutila si nociva. Dupa introducerea monedei euro s-a produs un decalaj de competitivitate intre nordul si sudul continentului.

Nu poti pune culturi diferite sub aceeasi umbrela monetara...Producandu-se aceasta diferenta de competitivitate pornita de la diferente de traditii si de cultura, niciodata un grec, un roman, un italian sau un spaniol nu va avea aceeasi productivitate ca si un neamt", a spus omul de afaceri.

Patriciu a sustinut ca marea greseala a Greciei a fost tocmai adoptarea euro si a subliniat ca Romania ar fi ajuns in situatia Greciei daca nu am fi fost foarte saraci, iar politicienii ar fi avut de unde sa fure mai mult.

"Grecia nu va fi salvata nici in 300 de ani, nu in 30 de ani. Greseala fatala a Greciei a fost adoptarea euro, pentru ca este o unitate de masura falsa fata de modul ei de a produce.

Cand citesc despre situatia din Grecia vad situatia din Romania de azi, pentru ca exact de aceleasi racile suferim si noi(...)Noi am avut norocul ca am fost foarte saraci. Daca politicienii ar fi avut de unde sa fure cum au avut in Grecia, ajungeam in aceeasi situatie", a mentionat Patriciu. 

#bnr, #criza, #dinu patriciu, #euro, #grecia , #stiri Dinu Patriciu