Patriciu: imobiliarele vor mai scadea, cursul valutar va creste

Sambata, 26 Septembrie 2009, ora 23:21
4066 citiri
Patriciu: imobiliarele vor mai scadea, cursul valutar va creste

Preturile practicate pe piata imobiliara din Romania vor continua sa scada si se vor stabiliza in jurul valorii de 700 euro pe metrul patrat, in timp ce cursul valutar va creste pana la 4,8 lei pentru un euro, pana la sfarsitul acestui an, considera Dinu Patriciu.

Omul de afaceri sustine ca Programul Prima Casa a fost prost conceput si este o trasnaie.

Mai mult, Dinu Patriciu a declarat ca singurul efect pe care l-a avut programul guvernamental pe piata imobiliara din Romania a fost scumpirea relativa a locuintelor ieftine.

Miliardarul roman considera ca preturile aberante inregistrate in ultimii ani la apartamentele din Romania se vor stabiliza in zona de 600-800 euro pe metrul patrat.

In ceea ce priveste cursul valutar, miliardarul roman estimeaza ca va ajunge la 4,7 - 4,8 lei pentru un euro, pana la sfarsitul acestui an. 

Cursul valutar nu corespundeproductivitatii economiei, ci este doar "o unealta de imagine" politica si electorala, a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu.

"Cursul valutar este un joc intre Banca Nationala a Romaniei, speculatori si banci. Aici intra si factorul electoral. Cursul este o unealta de imagine", a afirmat Patriciu.

Omul de afaceri sustine ca 70% din tranzactiile din Romania si peste 60% din depozitele bancare sunt in valuta.

Patriciu a adaugat ca actuala cotatie a leului in raport cu euro nu corespunde productivitatii industriei si nici capacitatii economiei de a genera valoare adaugata.

#curs, #imobiliare, #patriciu, #valutar , #stiri Dinu Patriciu