Patriciu: investitii de miliarde de euro pentru namolul sapropelic

Duminica, 25 Octombrie 2009, ora 16:35
3073 citiri
Patriciu: investitii de miliarde de euro pentru namolul sapropelic

„Marexin e o idee frumoasa. Investitia pe care vreau sa o fac in tehnologie pentru Marexin are noua zerouri. Va fi asadar de ordinul miliardelor de euro, in urmatorii cativa ani, si va fi in asociere cu cineva. Iar intre trei si opt ani, va produce. Este o investitie curajoasa”, a declarat Dinu Patriciu.

Omul de afaceri a mentionat faptul ca, in afara de licenta pentru sapropel detinuta in Romania, mai are si o alta licenta, fara a specifica despre ce tara este vorba.

„In teritoriul romanesc, rezervele sunt reduse, din pacate. Sunt mult mai mari in alte parti. Mai avem si o alta licenta pentru namol sapropelic, dar nu in Romania. Nu va pot spune unde. Cautam sursa de energie alternativa, care nu este acelasi lucru cu energia regenerabila”, a spus Patriciu.

Acesta a afirmat ca, la proiectul Marine Resources Exploration International (sau Marexin), lucreaza in prezent 400-500 de oameni, in lume, in universitati si in institute de cercetare.

„Sursa cea mai credibila de energie, dupa parerea mea, in viitor, sunt gazhidratii. Rezervele de gazhidrati ale planetei sunt mai mari decat tot volumul de hidrocarburi solide, lichide si gazoase care au fost consumate si care mai sunt cunoscute inca.

Gazhidratii sunt sursa de energie a viitorului, care mai poate produce energie pentru planeta inca 100 de ani de acum inainte si va fi mai ieftina decat nuclearul, de exemplu”, a concluzionat Dinu Patriciu.

Rompetrol Holding, controlat 100% de omul de afaceri roman Dinu Patriciu, si-a schimbat recent denumirea in DP Holding. Grupul (din care face parte si Marexin) numara circa 250 de societati din domenii precum mass-media, real-estate, energie, bancar si IT.

Marine Resources Exploration International BV, din Olanda, a fost infiintata in 2007, iar subsidiara sa din Romania,  Marine Resources Exploration International SRL, a fost deschisa in iunie 2008.

Marexin SRL detine licenta de explorare din iulie 2008, emisa de ANRM, special atribuita pentru explorarea namolului sapropelic.

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a concesionat, anul trecut, firmei Marine Resources Exploration International SRL, care face parte din Rompetrol Holding SA, 9000 de kilometri patrati in Marea Neagra, pentru explorarea resurselor de namol sapropelic.

Potrivit informatiilor obtinute de NewsIn, firmei care a castigat licitatia, Marine Resources Exploration International SRL, i s-a concesionat o suprafata de 9000 km patrati, dintre care 3800 km patrati se aflau in zona de litigiu international cu Ucraina.

Namolul sapropelic reprezinta, impreuna cu ceilalti compusi care il insotesc (hidrogen sulfurat, gaz metan, gaz hidrati si deuteriu), o sursa neconventionala de energie, fiind o alternativa energetica de viitor. Sapropelul este o substanta de culoare inchisa, care contine straturi de sedimente si materie organica.

Prin procesare, se poate obtine gaz sintetic, procesul fiind aproximativ asemanator cu cel al folosirii biomasei.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#investitii, #marexin, #patriciu, #rompetrol , #stiri Dinu Patriciu