Patriciu plateste taxe judiciare mai mari decat daunele cerute lui Basescu

Marti, 04 Mai 2010, ora 14:35
1846 citiri
Patriciu plateste taxe judiciare mai mari decat daunele cerute lui Basescu

Avocatii lui Dinu Patriciu au aratat, marti, ca isi modifica cuantumul daunelor pe care omul de afaceri le cere presedintelui Traian Basescu de la un euro la un leu, astfel ca s-au platit taxe judiciare de 6 si 8 lei, adica mai mult decat despagubirile solicitate, informeaza Mediafax.

La termenul de marti, inainte de inceperea sedintei, judecatorul a cerut jurnalistilor prezenti in sala de judecata sa spuna fiecare de la ce publicatie apartine.

Apoi, magistratul de la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a trecut la cererile prealabile judecarii actiunii, avocatii lui Patriciu aratand ca modifica cuantumul daunelor cerute initial de la un euro la un leu.

La randul sau, avocatul lui Traian Basescu a depus o serie de documente fata de cererea de chemare in judecata pentru a sustine nevinovatia presedintelui.

Intre actele depuse sunt extrase din publicatii despre scandalul aparut intre Dinu Patriciu si presedinte legat de caseta difuzata in campania electorala de anul trecut.

Instanta a cerut avocatilor lui Dinu Patriciu sa specifice despre ce caseta este vorba si in cadrul carei emisiuni si la ce post de televiziune a fost difuzata, sustinand ca ar putea fi necesara expertizarea acestei casete.

Dezbaterile vor fi reluate in 14 septembrie.

Pe de alta parte, in 16 iunie, au loc dezbaterile in procesul deschis de presedintele Traian Basescu ca urmare a mediatizarii, in timpul campaniei electorale prezidentiale din 2009, a unor imagini in care seful statului aparea lovind un copil, incident relatat apoi de Dinu Patriciu in cadrul unei emisiuni TV.

Avocatul lui Traian Basescu a cerut instantei Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti ca firma Best Media, ce edita ziarul Gardianul, care a intrat in procedura de insolventa, sa fie citata prin lichidator, respectiv Management Insolv.

Aceasta trebuie sa depuna la dosar hotararea judecatoreasca de deschidere a procedurii de insolventa.

Totodata, instanta a dispus sa fie depusa la dosar caseta emisiunii "Ora de foc" din 25 noiembrie 2009, plus transcrierea, cand s-au mediatizat plansele foto privind incidentul si care urmau sa fie publicate in editia ziarului Gardianul din 26 noiembrie.

Instanta va stabili daca acestea vor fi luat in considerare ca probe, dupa ce vor fi depuse.

Avocatul lui Dinu Patriciu, Ovidiu Budusan, a sustinut, in fata instantei, ca nu intelege de ce este chemat in judecata clientul sau, intrucat Traian Basescu "si-a amintit incidentul" despre care a spus ca il regreta.

In 28 noiembrie, Traian Basescu a anuntat ca il va da in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul Gardianul pentru "minciuna si trucarea unor filmari" si a intrebat conducerea ziarului de ce nu a facut o expertiza a filmului.

La randul sau, omul de afaceri Dinu Patriciu anunta ca il va da si el in judecata pe Traian Basescu pentru calomnie, acuzand folosirea de catre presedinte, la adresa sa, a apelativelor "mincinos" si "om care trucheaza casete".

In 26 noiembrie 2009, omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, la Realitatea TV, ca a povestit special despre episodul in care Traian Basescu lovea un copil, la un miting la Ploiesti, in 2004, pentru ca stia ca inregistrarea exista si ca, poate, cineva o va scoate.

"Am povestit special acest episod. Stiam ca inregistrarea exista si poate cineva o va scoate", spunea Patriciu.

In 1 decembrie 2009, presedintele Traian Basescu sustinea ca imaginile in care apare lovind un copil au fost falsificate in strainatate, intrucat cei care au facut acest lucru s-au temut sa nu se afle. In acest caz s-a facut o expertiza, care este extrajudiciara, dar care ar confirma trucarea unor imagini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#patriciu, #basescu, #daune, #taxe , #stiri Dinu Patriciu