Patriciu: reteta scaparii de datorii

Vineri, 27 August 2010, ora 14:34
1299 citiri
Patriciu: reteta scaparii de datorii

Grupul Rompetrol mai are de achitat 603 milioane de dolari din datoria catre statul roman, dar Ministrul Finantelor sustine ca guvernul este dispus sa negocieze prelungirea termenului de plata a datoriilor. De ce accepta statul acest lucru si care sunt motivele pentru care grupul Rompetrol nu a platit inca sumele restante din 2003?

Dinu Patriciu a cumparat rafinaria Petromidia in 2000, pentru care a platit 50 miloane de dolari, in trei rate, desi valoarea estimata a rafinariei se ridica la 800 milioane de dolari.

Omul de afaceri si-a asumat raspunderea ca va plati toate datoriile rafinariei catre statul roman.
Datoriile asumate atunci erau de 340 de milioane de dolari si, adunand investitiile angajate de 225 de milioane de dolari, valoarea tranzactiei se ridica la 615 milioane de dolari, potrivit Evenimentului Zilei.

Potrivit lui Mihai Tanasescu, pentru solutionarea problemei referitoare la datorii au fost cateva variante in lucru atunci, printre care inchiderea companiei, transformarea datoriilor in actiuni sau in obligatiuni. S-a ales ultima solutie, "considerata cea mai buna la momentul respectiv".

In luna august, Rompetrol a achitat deja in conturile statului suma de 71 de milioane de dolari, suma care ii permite sa pastreze controlul asupra companiei, in cazul in care, pentru restul datoriei, statul ar fi devenit actionar la Rompetrol Rafinare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#patriciu, #datorii, #vladescu , #stiri Dinu Patriciu