Patriciu: Romanii vor cumpara case cand pretul va cobori la 700 euro/mp

Joi, 18 Iunie 2009, ora 08:54
2936 citiri
Patriciu: Romanii vor cumpara case cand pretul va cobori la 700 euro/mp

Dinu Patriciu a declarat ca programul "Prima Casa" este perfect din punct de vedere social, mentionand insa ca problemele tehnice de aplicare sunt foarte dificile si cuantumul este foarte mic.

  Patriciu a mentionat la un post de televiziune ca acest program nu il afecteaza si nici nu ii ofera un avantaj pentru ca el este convins ca romanii vor cumpara case atunci cand pretul acestora va ajunge la 700 de euro pe metru patrat.

Daca preturile vor ajunge la acest nivel vor fi accesibile pentru o patura mare a populatiei, sustine el.

Patriciu exploateaza namol

In cadrul emisiunii s-a atins si subiectul celor 9.000 de kilometri patrati din Marea Neagra, pe care Patriciu i-a primit pentru explorarea resurselor de namol sapropelic.

"Nu are nimic de-a face cu petrolul si gazul natural cum s-a auzit, este vorba de cercetarea unei materii organice. Nu este vorba de hifrogen sulfurat ci de o materie organica care s-ar putea dovedi utila. Am investit peste 20 de milioane de euro in aceasta cercetare. Am facut multe expeditii", a spus Patriciu.

Omul de afaceri a mentionat ca nu poate garanta ca exista ceva util in acest namol, insa merita incercat. "Nimeni nu va poate garanta ca acolo exista ceva comercial util. Am gasit multe lucruri dar caracterul comercial al unei intreprinderi la 1.600 de metri adancine este incert", a mai spus Patriciu despre proiectul la care lucreaza sute de specialisti in mari universitati din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#case, #marea, #namol, #neagra, #patriciu , #stiri Dinu Patriciu