Patriciu sfatuieste statul sa negocieze mai bine contractul Rosia Montana

Joi, 25 August 2011, ora 23:33
1502 citiri
Patriciu sfatuieste statul sa negocieze mai bine contractul Rosia Montana

Contractele cu investitorii straini care vor sa exploateze aurul sau petrolul trebuie negociate mai bine de catre stat, astfel incat Romania sa-si pastreze o parte din acele rezerve naturale, este de parere miliardarul Dinu Patriciu.

"In Romania ultimilor 20 de ani nu a fost aplicat un sistem care se practica in toata lumea: EPSA, contract de impartire a productiei", a declarat omul de afaceri, intr-un interviu acordat B1 TV.

"Statul vine si spune: da, poti sa scoti din terenul meu tot ceea ce exista, dar 20%, 30% sau 80%, ca in Libia, e al meu si iti platesc tie scoaterea din pamant a rezervei respective. Incluzand amortizarea costurilor de explorare, dar e titeiul meu. Redeventa este altceva. Este o taxa pe care o iau ca sa-i dau dreptul sa epxloateze", a explicat Patriciu.

El sustine ca statul roman nu afost suficient de grijului cu ceea ce-si pastreaza la contract, in cazul in care proiectul are succes, intelegand prin asta o cota mult mai importanta, "care nu ar trebui sa fie realizata intr-o participare procentuala a statului in intreprinderea respectiva, ci intr-o cantitate de material pretios, care sa-i revina in mod direct". 

#aur, #dinu patriciu, #patriciu, #petrol, #rosia montrana , #stiri Dinu Patriciu