Patriciu si-ar fi putut pierde averea daca ar fi pariat pe profetiile sale

Vineri, 26 Martie 2010, ora 10:20
962 citiri
Patriciu si-ar fi putut pierde averea daca ar fi pariat pe profetiile sale

In vara, Patriciu spunea ca euro va ajunge la finalul anului 2009 la minim 4,7 lei. Realitatea a fost alta: euro a fost cotat de BNR la 4,22 lei.

"Daca Dinu Patriciu este asa de sigur ca dolarul se va intari, eu il rog sa mizeze la Bursa din Sibiu pe contractele futures pe aceasta moneda.

De fapt si in vara anului trecut cand Dinu Patriciu spunea ca euro va ajunge la 4,7-4,8 lei, eu i-am recomand sa cumpere contracte futures pe euro-leu. Atunci ele erau cotate la Sibiu la 4,3 lei si putea sa le vanda la finalul anului la 4,7-4,8 lei, asa cum profetea. Suma investita nu ar fi una mare, iar castigul ar fi trecut de 500% din investitia initiala", spune Teodor Ancuta, presedintele Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu (SIBEX).

In luna august 2009, la Sibiu euro era cotat la valoarea de 4,3 lei pe contractele futures cu scadenta decembrie 2009, la 4,36 lei pe cele cu scadenta martie 2010 si la 4,43 lei pe cele cu scadenta iunie 2010. Practic, intre cotatia euro de la Sibiu si cea data de Dinu Patriciu exista o diferenta de 9-11%. Daca si-ar fi pariat insa averea pe cursul euro-leu profetit, Patriciu si-ar fi pierdut averea la bursa din Sibiu.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat intr-un interviu pentru un post de televiziune ca isi tine economiile in dolari, pentru ca este singura moneda de rezerva a lumii potrivita pentru cei care vor sa investeasca pe termen lung. "Intotdeauna pentru cei care doresc sa investeasca pe termen lung nu exista decat o singura moneda, si aceea este dolarul", a declarat Dinu Patriciu. 

 

#patriciu, # avere, # economii, # dolar, # euro, # , #stiri Dinu Patriciu