Rompetrol a deschis primele doua benzinarii Litro, pe A2

Miercuri, 26 August 2009, ora 09:33
4413 citiri
Rompetrol a deschis primele doua benzinarii Litro, pe A2

Grupul Rompetrol, prin compania Rompetrol Downstream, a deschis marti primele doua benzinarii sub noul brand Litro, pe Autostrada Soarelui, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la aproximativ sapte milioane de dolari, a anuntat marti director general al grupului, Saduokhas Meralyiev, potrivit NewsIn.

De asemenea, pana la finele lunii octombrie, compania va finaliza si constructia altor doua statii Litro pe A2, investitia aferenta acestora fiind de circa sase milioane de dolari. In urma finalizarii acestor investitii, compania va crea 74 de noi locuri de munca.

"Litro reprezinta noul concept de statie de carburanti premium al Grupului Rompetrol. Proiectul a fost initiat in august 2007, impreuna cu Dinu Patriciu, si este rezultatul unei intense activitati de cercetare si identificare a nevoilor clientilor, dar si a solutiilor tehnice aferente.

Acesta sustine strategia de consolidare si dezvoltare a retelei de benzinarii Rompetrol la nivel national si international", a declarat Saduokhas Meralyiev.

La randul sau, directorul diviziei Global Retail, Titov Buzescu, a declarat marti, prezent la eveniment, ca acesta nu este un eveniment izolat, ci este parte a unui plan. "Vrem sa avem o prezenta masiva in piata", a spus acesta.

Potrivit reprezentantilor companiei, noile statii sunt prevazute cu echipamente moderne de reducere a consumului de energie, a emisiilor de vapori de combustibil in atmosfera, precum si aditivi pentru reducerea emisiilor de noxe, servicii de internet wireless, cu acces nelimitat si au o spalatorie auto computerizata. Acestia au mai spus ca nu toate benzinariile ce vor fi construite de grup vor avea brandul Litro.

Divizia de retail a Grupului, Rompetrol Downstream, a finalizat in perioada ianuarie-aprilie si constructia a cinci noi benzinarii si noua statii mobile Rompetrol Expres, valoarea totala a investitiilor ridicandu-se la peste 10 milioane de dolari.

Pana la finele anului, compania si-a propus extinderea retelei de distributie a carburantilor cu alte 40 statii Rompetrol Expres si 25 de baze interne.

La finele lunii iunie, reteaua de distributie a carburantilor Rompetrol in Romania se ridica la 685 de statii (125 statii proprii, 169 statii Partener Rompetrol, 164 statii Rompetrol Expres si 227 de statii interne) si sase depozite, la acestea adaugandu-se si 250 de statii de distributie GPL-ul auto si peste 6.000 de puncte de vanzare butelii.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#rompetrol, # litro, # benzinarii, # autostrada , #stiri Dinu Patriciu