Tabara: magazinele lui Patriciu sunt o idee buna

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 17:03
2293 citiri
Tabara: magazinele lui Patriciu sunt o idee buna

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat agentiei MEDIAFAX ca desi sunt multe lucruri pe care nu le apreciaza la omul de afaceri Dinu Patriciu, ideea acestuia de a deschide un lant de magazine mici, de cartier, este una buna.

"Eu as merge pe altceva, nu pe aceste lanturi mari, care isi au locul lor in orice economie. Dar elementul de baza in comert nu trebuie sa fie astea mari", a raspuns Tabara, intrebat de ce lanturile autohtone de hipermarketuri au dat faliment in ultimii doi ani.

El a adaugat ca investitorii romani ar trebui sa dezvolte magazine mici si mijlocii, la nivelul cartierelor.

"Cum sunt si in Statele Unite, si oriunde in lumea civilizata, aceste magazine de cartier, care au o relatie foarte buna chiar cu producatori nu foarte mari", a spus ministrul.

Intrebat daca modelul Patriciu, cu magazine mici de cartier, este unul bun, Tabara a afirmat: "Daca a spus-o, recunosc ca este o idee buna. Parca am auzit undeva comentariul dar, repet, printre multe lucruri pe care nu le apreciez la Patriciu, daca a spus chestiunea asta, si imi amintesc ca am auzit-o, e o idee buna".

Ministrul crede ca magazinele mici sunt o solutie de viitor, dar o astfel de reteta de business nu se va impune usor.

"La noi exista tendinta aceasta de a le aduce in faliment pe cele mici. Ar avea succes in timp o astfel de retea, cu masuri de complementare de limitare a fortei si a puterii monopoliste a lanturilor straine", a continuat Tabara.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a inceput din vara acestui an sa dezvolte sub brandul Mic.ro o retea de magazine de cartier.

Planurile vizeaza pana la sfarsitul anului 2011 inaugurarea a 1.000 de unitati fixe si 2.000 mobile.

Patriciu estimeaza ca in circa doi ani, cand lantul va atinge vanzari de 2 miliarde de euro, il va putea vinde unui alt investitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#magazine cartier, #mic, #dinu patriciu, #tabara , #stiri Dinu Patriciu