GDF SUEZ Energy Romania reduce investitiile cu 25%

Marti, 12 Mai 2009, ora 13:02
1791 citiri
GDF SUEZ Energy Romania reduce investitiile cu 25%

GDF SUEZ Energy Romania, fosta Distrigaz Sud, ia in calcul posibile actiuni pentru a face economii, anuntand ca negociaza cu sindicatele in privinta numarului angajatilor si ca isi va reduce in 2009 investitiile cu 25%, a spus intr-un interviu pentru NewsIn directorul general David Yvonnick.

"Trebuie sa fim cat mai performanti posibil. Analizam si ce fac ceilalti operatori in Europa.

In prezent, negociem cu organizatiile sindicale. Este adevarat ca cererea tuturor actorilor economici este de a face cat mai performanta distributia de gaze si acest lucru ne obliga sa ne gandim la posibile actiuni pentru a face economii. Aceasta reflectie este permanenta", a precizat David Yvonnick, in primul sau interviu acordat presei din Romania, de la instalarea in functie.

De asemenea, GDF SUEZ Energy Romania va aloca in acest an 228 milioane lei pentru investitii, cu 25% mai putin fata de investitiile realizate de companie anul trecut, cand s-au ridicat la 304 milioane lei.

"Strategia companiei pentru acest an presupune intai continuarea investitiilor in activitatea de baza a companiei, adica distributia de gaze naturale. Alte investitii se refer? la modernizarea retelei de distributie de gaze si a sistemului informatic la standarde europene. Mai avem in plan si vanzarea de energie electrica", a precizat David Yvonnick.

Potrivit lui David Yvonnick, investitiile in perioada de criza reprezinta un efort mare si orice decizie trebuie cantarita cu foarte mare prudenta, pentru ca nu se stie cat va dura aceasta perioada de incertitudine.

In ceea ce priveste vanzarea de electricitate, directorul general al GDF SUEZ Energy Romania spune ca obtinerea licentei de furnizare de electricitate in 2008 constituie un prim pas al GDF SUEZ Energy Romania catre elaborarea unei oferte duale pentru clientii sai.

Clientii vizati momentan sunt cei din segmentul industrial.

Despre solicitarea companiei catre ANRE privind pretul gazelor livrate populatiei, incepand cu 1 iulie, David Yvonnick precizeaza ca nu doreste sa comenteze in acest sens.

"Compania noastra este in permanenta in legatura cu reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), pentru analizarea diferitelor elemente care intra in componenta pretului final al gazelor.

Noi nu vom vorbi despre cererea pe care o vom face ANRE, in privinta pretului gazelor livrate populatiei, de la 1 iulie, este un dosar foarte delicat", a mentionat Yvonnick.
 
Compania are in prezent 6.100 angajati.

Distrigaz Sud si-a schimbat denumirea in GDF SUEZ Energy Romania, la sfarsitul lunii aprilie 2009.

Distrigaz Sud a fost achizitionata la 31 mai 2005
de grupul francez Gaz de France (GdF).

Compania GDF SUEZ Energy Romania se afla in prezent in portofoliul grupului franco-belgian GDF SUEZ, dupa fuziunea din iulie 2008 a celor doua grupuri. GDF Suez detine 51% din GDF SUEZ Energy Romania.

GDF SUEZ Energy Romania detine participatii in cadrul urmatoarelor societati: Congaz, Tulcea Gaz, Wirom Gaz, Vital Gaz, S.C. Distrigaz Sud Retele SRL.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#gdf, #suez, #romania, #investitii, #economiisindicate, #segment, #industrial, #electricitate, #anre, #gaze, #naturale , #stiri Distrigaz Sud