72% dintre francezi nu au incredere in Nicolas Sarkozy

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 00:10
1109 citiri
72% dintre francezi nu au incredere in Nicolas Sarkozy

Cota de incredere a presedintelui francez Nicolas Sarkozy la sfarsitul lui septembrie este de 26 la suta, acesta fiind cel mai scazut nivel din iunie 2007, cand a fost ales la conducerea tarii, potrivit unui sondaj al institutului TNS Sofres Logica publicat de Figaro Magazine citat de Mediafax. 

In acest studiu realizat pentru barometrul lunar al publicatiei si dat publicitatii joi, Nicolas Sarkozy se afla la un nivel mai scazut decat in iulie, cand se inregistrase precedentul record al acestui barometru de la alegerea lui la presedintia tarii.

Astfel, 72 la suta dintre persoanele chestionate sustin ca nu au incredere in seful statului, acesta fiind cel mai inalt nivel atins vreodata.

Doua procente nu si-au exprimat opinia. Cu 34 la suta dintre persoanele care au declarat ca au incredere in el (cu trei puncte procentuale mai putin), premierul François Fillon urmeaza aceeasi panta descendenta ca presedintele si atinge cel mai scazut nivel de la nominalizarea sa la conducerea Guvernului.

O proportie de 60 la suta dintre persoanele chestionate au declarat ca nu au incredere in premier (cu patru puncte procentuale mai mult), iar 6 la suta nu au raspuns.

Intreaga clasa politica franceza este insa in recul, potrivit sondajului.

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), fostul ministru socialist Dominique Strauss-Kahn se mentine pe primul loc in acest clasament, cu o cota neschimbata de 45 la suta.

Acest sondaj, realizat intre 24 si 27 septembrie, pe un esantion de 1.000 de persoane chestionate fata in fata la domiciliul lor, intervine in timp ce Nicolas Sarkozy se confrunta cu o revolta sociala impotriva proiectului sau de reforma a pensiilor.

Presedintele francez este supus, de asemenea, unor critici vehemente, atat in Franta, cat si la nivel european, cu privire la politica sa de securitatea, car72%e se traduce printr-o intensificare a expulzarii romilor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nicolas sarkozy, #incredere, #presedinte , #stiri Dominique Strauss-Kahn