Bani, lux si putere. Vezi cum traia Dominique Strauss-Kahn inainte sa fie arestat

Joi, 19 Mai 2011, ora 14:06
5000 citiri
Bani, lux si putere. Vezi cum traia Dominique Strauss-Kahn inainte sa fie arestat

Inainte sa fie acuzat de viol, sa fie inchis si sa-si dea demisia de la sefia FMI, Dominique Strauss-Kahn, avea o viata de vis. Bani, putere si o gramada de beneficii ce veneau o data cu pozitia sa internationala. Din pacate, daca este nevinovat, ii va fi imposibil sa revina la viata sa extraordinara. Iata ce a pierdut Dominique Strauss-Kahn, conform revistei Business Insider.

DSK - milionar

De unde vine averea lui DSK? In primul rand, a avut cateva slujbe foarte bine platite: membru al Agentiei de Planificare Economica, deputat (membru al Parlamentului), Ministru al Industriei si Afacerilor Externe, avocat al corporatiilor si profesor de economie la Institutul de Studii Politici din Paris. De asemenea, a fost membru al Adunarii Nationale Franceze, profesor delegat la Standford, consilier personal al Secretarului General al OECD si Ministru al Economiei, Finantelor si Industriei (s-a ocupat de lansarea Euro).

Ca sef al FMI, castiga 420.930 de dolari pe an, salariu neimpozabil. In plus, mai primea de la FMI un supliment anual de 75.350 de dolari pentru cheltuieli personale.

Sotia sa, Anne Sinclair, este nepoata lui Paul Rosenberg, un faimos colectionar de arta care l-a reprezentat, de exemplu, pe Picasso. Se crede ca in colectia sa, din care o parte ii revine lui Sinclair, exista si din tablouri furate de nazisti.

A fost inconjurat de femei frumoase

Se stie ca a avut cel putin trei aventuri.

Cu Piroska Nagy, o economista.

Brigitte Guillemette, un consultant in comunicare, pentru care si-a parasit prima sotie.

Anne Sinclair, o crainica TV, pentru care si-a parasit a doua sotie.

Se crede ca ar fi incercat sa o seduca pe Tristane Banon, jurnalista si nepoata a lui Guillemette. De asemenea, o actrita franceza care a avut o intalnire cu DSK a declarat anterior ca acesta se poarta ca o gorila. Un numar de alte 14 femei anonime, prietene cu Thierry Anderson, prezentatorul unui talk-show, ar fi declarat ca DSK "a sarit" pe ele.

Mai mult, o camerista mexicana spune ca seful FMI a hartuit-o sexual in Mexic, unde se afla intr-o vizita oficiala, conform autorului anonim al cartii "DSK". Martina, o jurnalista "inalta si supla" ce traieste in Europa, spune ca incidentul cu DSK s-a intamplat "dupa un interviu in grup. Acesta a facut rost de numarul meu de telefon de la ambasada sau de la Institutul Francez si a inceput sa ma sune, spunand ca, daca accept sa ma intalnesc cu el, imi va acorda un interviu in exclusivitate".

Are o familie numeroasa

DSK este casatorit pentru a treia oara. Prima sa sotie a fost Helene Dumas, care avea 18 ani cand DSK a luat-o de sotie in 1967. El avea 20 de ani. Brigitte Guillemette a fost cea de-a doua sotie. Aceasta l-a incurajat pe DSK sa-si schimbe look-ul in 1983. A renuntat la barba, si-a modificat stilul vestimentar si a scapat de ochelari. Cei doi s-au casatorit in 1984.

Anne Sinclair, actuala sa sotie, un jurnalist de televiziune, a zburat recent la New York pentru a-l vizita in inchisoare. DSK are patru copii, trei cu prima sotie si unul cu a doua sotie.

Un anturaj de prieteni si aliati importanti

Printre prietenii lui DSK se numara Bernard-Henri Levy, un intelectual francez, filosof si jurnalist. Acesta i-a luat de curand apararea lui DSK. "Strauss-Kahn pe care il cunosc eu, care mi-e prieten de 20 de ani si care imi va ramane prieten, nu are nicio legatura cu acest monstru, acest om al cavernei, cu aceasta bestie insatiabila ce este descrisa peste tot. Fermecator si seducator, da, cu siguranta. Prietenos cu femeile si, in primul rand, cu femeile din viata sa, desigur, dar este absurd sa credem ca este un idivid brutal si violent, un animal salbatic".

Printre prietenii lui DSK se mai numara si Anne Mansouret, un consilier din Partidul Socialist Francez. Se pare ca aceasta a convins-o pe Tristane Banon sa nu depuna plangere impotriva lui DSK in urma cu 10 ani.

Gilles Finchelstein, intelectual si politician, este de asemenea in anturajul intim al lui DSK. Acesta a fost consilierul lui DSK pe vremea cand era Ministru al Economiei.

Apropiat ii este si Alain Minc, un consultant politic, economist si scriitor. Acesta i-a atras atentia lui DSK ca "nu este in stare de ascetismul" necesar pentru a castiga alegerile prezidentiale. DSK mai este prieten cu Jean Christophe Cambadelis, politician socialist, care a spus ca "prietenii sai apropiati nu pot crede in vinovatia sa".

Cheltuia o avere pe aspectul fizic

A doua sotie a lui DSK l-a determinat sa-si schimbe look-ul in 1983. Si-a ras barba, si-a innoit garderoba si a renuntat la ochelari. Mai tarziu, a inceput sa-si pastreze un bronz permanent.

Croitorul din Marsilia, Georges de Paris, care are un mic butic aproape de Washington DC, spune ca i-a vandut lui DSK costume in valoare de peste 35.000 de dolari. Acest croitor i-a avut printre clienti pe noua dintre presedintii SUA.

In 2003, DSK si-a facut o operatie estetica in zona ochilor si si-a scos punctele negre de pe fata.

Mergea in locuri dubioase

Frederic Lefebvre, unul dintre consilierii lui Nicolas Sarkozy, pretinde ca a vazut fotografii cu Kahn in timp ce pleca din Les Chandelle, un club erotic parisian. In cartea "Sexus Politicus" se spune ca DSK a luat cina in acel club, unde ar fi cunoscut ca "marele seducator".

Avea beneficii de calatorie incredibile

DSK avea intotdeauna un tratament special la Air France. Putea sa se urce oricand in orice avion isi dorea si sa stea la clasa intai. DSK platea 600 de dolari pe noapte in Hotelul Sofitel din New York. Pana a fost upgradat la un apartament care costa 3.000 de dolari pe noapte, unde avea propriul foaier, sala de conferinta, living si o baie de marmura.

Fostul sef al FMI si-a upgradat si telefonul mobil. De fapt si l-a multiplicat, avand sapte terminale mobile.

Jucarii de lux: un Porsche si o vila

Cum arata o parte din averea lui DSK? Un apartament de sase camere intr-un cartier select din Paris, un vast apartament in cartierul Place des Vosges si o casa in Marrakech, Marocca, sunt doar cateva din proprietatile lui DSK. Acesta mai detine o casa in cartierul Georgetown din Washington DC. De asemenea, exista fotografii din care reiese ca ar avea un Porsche, diferite surse spunand ca este al sau sau al principalului sau consilier.

O cariera de invidiat

Inainte de scandal, DSK era candidatul favorit al Partidului Socialist la alegerile prezidentiale. Era foarte aproape de locul intai in simularea din martie a alegerilor pentru alegerile prezidentiale. Astfel, Marine le Pen avea 24% din voturi, Strauss-Kahn avea 23%, iar Sarkozy avea 21%.

#alegeri franta, #anne sinclair, #candidati la sefia fmi, #dominique strauss kahn viol, #dsk inchisoare, #hotel sofitel, #nicolas sarkozy, #sef fmi scandal, #sotie dsk, #viata lui dsk , #stiri Dominique Strauss-Kahn