Bursele europene au inchis pe rosu - 17 Iulie 2010

Sambata, 17 Iulie 2010, ora 09:36
1092 citiri
Bursele europene au inchis pe rosu - 17 Iulie 2010

Marile piete de capital ale continentului au inchis sedinta bursiera de vineri pe rosu, investitorii fiind ingrijorati de incetinirea cresterii economice din China si de datele macroeconomice din Statele Unite, in pofida rezultatelor trimestriale pozitive ale companiilor, informeaza Les Echos, precizeaza NewsIn.

Astfel, indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a incheiat ziua cu o scadere de 1,01%, la 5.158,85 puncte, indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a pierdut 1,77%, la 6.040,27 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a coborat cu 2,28%, la 3.500,16 puncte.

Titlurile europene au incheiat aceasta saptamana in scadere, pe fondul datelor macroeconomice din Statele Unite, care arata o incetinire a cresterii economice, in pofida rezultatelor bune obtinute de companii in al doilea trimestru si a scaderii preturilor de consum in luna iunie, informeaza Boursorama.

In acelasi timp, Primul Ministru chinez Wen Jiabao a anuntat vineri ca va continua implementarea politicilor care au franat cresterea economica in al doilea trimestru si ca isi va mentine increderea in moneda europeana, in pofida crizei datoriilor, informeaza Les Echos.

Economia Chinei a avansat in al doilea trimestru cu 10,3%, dupa o crestere de 11,9% in primele trei luni ale anului.

"Politica noastra va fi caracterizata de stabilitate si continuitate, vom continua cu o politica bugetara care anticipeaza evenimentele viitoare si cu o politica monetara relaxata dar adaptata la noile conditii", a declarat primul ministru chinez in cadrul unei conferinte de presa organizata cu ocazia vizitei cancelarului german Angela Merkel.

"Realizez ca vazuta din Asia, situatia noastra este, poate, mai dificil de perceput, dar nu este in interesul Japoniei sa renunte la Europa", a declarat vineri Primul Ministru al Frantei, François Fillon aflat in vizita oficiala la Tokyo.

El a adaugat ca actuala criza prin care trece Europa este "o criza clasica a datoriilor de stat, cauzata de o proasta gestionare a finantelor publice ale statelor".

In plus, directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn s-a declarat increzator in rezultatele testelor de stres efectuate asupra bancilor europene, care vor fi publicate pe 23 iulie.

"Am sentimentul ca ceea ce va reiesi de pe urma acestor teste va fi mai degraba incurajator", a declarat directorul FMI, in cadrul unui interviu pentru un post de televiziune din Franta.

"Vom realiza ca bancile europene sunt destul de puternice pentru a rezista in fata oricarui cutremur", a adaugat Dominique Strauss-Kahn.

 

#burse, #economica, #europene, #indici, #situatie, #titluri , #stiri Dominique Strauss-Kahn