Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dominique Strauss-Kahn, 70 de ani de inchisoare?

Dominique Strauss-Kahn, 70 de ani de inchisoare?

Cele sapte capete de acuzare evocate in dosarul lui Dominique Strauss-Kahn sunt pasibile de o pedeapsa cumulata care poate ajunge la 74 de ani de detentie, conform unor documente judiciare citate de Mediafax. 

"Acuzatul a avut o relatie sexuala orala si anala cu o persoana pe care a obligat-o", se arata intr-un document citat de AFP.

Documentul mentioneaza doua capete de acuzare privind o infractiune sexuala de gradul intai, tentativa de viol de gradul intai, agresiune sexuala de gradul intai, sechestrare de gradul doi, agresiune sexuala de gradul trei si atingeri nepermise.


Dominique Strauss-Kahn, caruia luni i s-au adus la cunostinta acuzatiile, urmeaza sa fie inculpat oficial in urmatoarele zile, dupa formarea echipei de jurati.


In cazul in care o instanta decide plasarea in detentie, cum este in cazul lui Strauss-Kahn, echipa de jurati trebuie sa se reuneasca in maxim trei zile, conform profesorului de drept Randolph Jonakait, din New York.


Echipa juratilor, formata din 16 sau 23 de membri, se va reuni relativ rapid, in secret si in lipsa unui judecator, pentru a analiza elementele acuzarii si ale victimei.


"Daca victima depune marturie, va exista o inculpare. Nu este ca la proces, nu exista intrebari intercalate, iar acuzatul nu poate cita martori", explica Jonakait.


Daca se va decide inculparea, cazul ajunge la o instanta superioara, Curtea Suprema din New York, iar inculparea oficiala are loc aici. Ulterior, se face instrumentarea dosarului, iar procesul ar trebui sa aiba loc intr-un interval cuprins intre trei luni si un an. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1024 ori